bezedakos

bezedakos

23 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.




 *Ο κινέζικος καπιταλισμός έχει άλλη προτεραιότητα σήμερα. Αντιμετώπισε τον ιό με στοχευμένο τρόπο. Θωράκιση των ευπαθών και με εκατοντάδες εκατομμύρια τεστ καθολικά σε πόλεις ή επαρχίες). Έτσι μπαίνουν σε καραντίνα πλέον ΜΟΝΟ οι φορείς. Με αυτό τον τρόπο κρατάει θανάτους και μολύνσεις σε ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΑ επίπεδα, σε μηδαμινά επίπεδα . (Άλλο τα μαζικά τεστ και άλλο το καθολικό τεστ. Η απόσταση μεταξύ των δύο είναι αβυσσαλέα. ) Η Σλοβακία έκανε πριν μέρες τεστ στο 60% του πληθυσμού μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και ίσως κακώς δεν το έκανε και στο 100% του πληθυσμού.

* Όταν η θνητότητα ΜΕ κορονοϊό (και ίχι από κορονοϊό) είναι παγκοσμίως και ανεξαρτήτου ηλικίας γύρω στο 0,15% και οι θνητότητα για κάτω των 70 ετών να είναι 0,03 - 0,04%, δηλαδή από τα 10.000 μολυσμένα άτομα θα πεθάνουν 3-4 κάτω των 70 και αυτά θα έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ΤΟΤΕ η αντιμετώπιση του κορονοϊού και με τα πιο πάνω ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ θα ήταν σχετικά πολύ εύκολη υπόθεση.
*Όμως εδώ στη δύση δεν κάνουν απολύτως τίποτα ούτε στην προστασία των ευπαθών ατόμων και ούτε στο καθολικό τεστ. Θέλουν νεκρούς, θέλουν πολλά κρούσματα για να τρομοκρατούν, να κάνουν λοκντάουν και να περνούν ευκολότερα τα μέτρα αναδιάρθρωσης του καπιταλιστικού συστήματος.
* Όπως έχει αποδειχθεί, τα λοκντάουν διαιωνίζουν και επιδεινώνουν το όποιο πρόβλημα. Ο ιός κάνει μια ξαφνική άνοδο για 1-2 μήνες και μετά για μερικούς μήνες πέφτει φυσιολογικά η εξάπλωσή του. Μετά από την κάθοδο θα έρθει πάλι η άνοδος και θα μας βάζουν πάλι σε λοκντάουν όπως κάνει η Αργεντινή με τις επανωτές καραντίνες. Το Βέλγιο από την άλλη ήταν το πρώτο που έκανε λοκντάουν στις 13 Μάρτη. Αποτυέλεσμα αυτού είναι να έχει τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό (πάνω από 15.000 σε 11 εκατομμύρια πληθυσμό).
* Με τα λοκ ντάουν ο ιός εξαπλώνεται υπόγεια. Τα λοκ ντάουν κάνουν το κακό που κάνει ο χειμώνας που μας κλείνει στο σπίτι.
* Αντιγράφω τι έλεγε ένα "φωστήρας" ειδικός παρά την κυβέρνηση:
«Η ανθρώπινη δραστηριότητα αλλάζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι άνθρωποι περνούν λιγότερο χρόνο σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους, με τον αέρα, μειώνεται το φορτίο του ιού και η μετάδοσή του γίνεται δυσκολότερα.
Αντίθετα ο χειμώνας, εξαναγκάζει τους ανθρώπους να βρίσκονται σε ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ και ΠΟΛΥΩΡΗ επαφή μεταξύ τους, όπως στο σπίτι, στην εργασία ή σε εξόδους και έτσι , καθίσταται ευκολότερη η εξάπλωση ».
* Έτσι το κακό που κάνει ο χειμώνας το επιδεινώνει το λοκντάουν (ή χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική;)
* Πρακτικά ένας φορέας με πολύωρη παραμονή στο σπίτι μιας οικογένειας Α θα μολύνει πολλά μέλη της. Όμως τα μέλη ή το κάθε μέλος της οικογένειας Α έχει επαφές τουλάχιστον με ένα μέλος μιας άλλης οικογένειας Β ή Γ. Η διάδοση γίνεται υπόγεια όσο ο ιός είναι σε άνοδο. Επί πλέον η έξοδος των μολυσμένων για εργασία ή για ψώνια ή για τράπεζες κλπ ανατροφοδοτούν τις διαοικογενειακές μολύνσεις. Η «μακριά γαϊδούρα¨θα συνεχίζεται μέχρι τη φυσιολογική κάμψη της διάδοσης του ιού.
Αυτό συμβαίνει σε Χώρες με αυστηρότατα λοκντάουν όπως Βέλγιο, Αργεντινή κλπ. Διαιωνίζει και επιδεινώνει όλο και περισσότερο το πρόβλημα γιατί και η απλή διαιώνιση είναι επιδείνωση. Τα λοκ ντάουν είναι λάδι στη φωτιά. Δεν πρέπει να αυταπατόμαστε από τις περιόδους φυσιολογικής κάμψης (τότε σε τούτες τις περιόδους θα μας πουν ότι με το λοκ ντάουν σκότωσαν το πεθαμένο φίδι.)
Και ενώ υπάρχει η εύκολη λύση δεν την θέλουν. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ>
Όμως χωρίς την ολιγαρχική αριστερά η τρομοκρατία αυτή δεν θα ήταν σε τετοιο βαθμό. Ηγεσίες και φανατικά μέλη της ολιγαρχικής αριστερά, τρομοκρατούν τον κόσμο πολύ περισσότερο από αυτούς της δεξιάς γιατί είναι πιο δραστήριοι.
* Φαίνεται σήμερα ότι οι ηγεσίες της ολιγαρχικής αριστεράς ΣΑΝ να είνα βαλμένες εκεί από κάποιον νέο και αόρατο Μανιαδάκη. Τέτοια υποστήριξη του ολιγαρχικού συστήματος δεν είχαν κάνει ποτέ.
΄* Έχουν γίνει τρομακράτες και «καραντινιέρι» (όπως λέει ο φίλος μου ο Κοκος) και ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δηλαδή την αποτελεσματική θωράκιση των ευπαθών και το σχεδόν ταυτόχρονο ΚΑΘΟΛΙΚΟ τεστ (όχι το αόριστο μαζικό)
ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ κατά την οποία «Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟ»