bezedakos

bezedakos

6 Νοεμβρίου 2019

Η ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ






*Αν βάλουμε το εξής υποθετικό το δίλλημα στον κάθε εθνικιστή ρατσιστή: Θα ήθελες να διαμένεις σε ένα μικρό νησί με ομοεθνείς σου που είναι δολοφόνοι, κλέφτες βιαστές κλπ ή να διαμένεις με αλλοεθνείς καλούς ανθρώπους; Εδώ η πλειοψηφία θα απαντήσει το δεύτερο και μόνο εκείνοι που είναι κατά λάθος έξω από φρενοκομείο θα απαντήσουν το πρώτο. Άρα σαν ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ αξίες είναι οι πανανθρώπινες αξίες και όχι οι αξίες του έθνους. Για ποιο λόγο όμως αντιστρέφουν αυτή την πραγματικότητα; Τι μεγάλο μπέρδεμα γίνεται στο λαβύρινθο της ψυχής τους;

*Κάποια άτομα τα οποία είχαν υποστεί λεκτικό ή σωματικό μπούλιγκ στα παιδικά τους χρόνια (ίσως και αργότερα), κάποια άτομα που έχουν υποστεί μεγάλες ταπεινώσεις, κάποια άτομα που έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα βασικά προσωπικά μεγάλα σχέδιά τους απέτυχαν, δεν μπόρεσαν τελικά να διαχειριστούν σωστά αυτές τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα η συσσωρευμένη λύπη τους να μετατραπεί σε ΜΙΣΟΣ και να αποζητά ακόμα και μια ανύπαρκτη ουσιαστικά αφορμή για να εκτοξευτεί εναντίον του διπλανού τους και ειδικά του πιο ΑΔΥΝΑΤΟΥ. Βρίσκονται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση για ΡΕΒΑΝΣ. Θέλουν να κάνουν το ίδιο που οι άλλοι τους έκαναν. Δηλαδή να ταπεινώνουν. Μερικές φορές μπαίνουν σε μια ομάδα με κοινές αναφορές (πχ οπαδοί μιας ομάδας), με σκοπό την ανεύρεση κάποιου αντίπαλου για να του ασκήσουν μπούλιγκ (χούλιγκανς). Άλλοτε θα υιοθετήσουν ρατσιστικές, φασιστικές αντιλήψεις καλυπτόμενες από λεξιλόγιο «φιλοπατρίας» για να βγάλουν το δηλητήριό τους πάνω σε πιο αδύναμους. Κάποιοι λοιπόν μπορεί να ασπαστούν μια «ιδεολογία» η οποία παρουσιάζει για πρόταγμα το δήθεν καλό του έθνους. Όμως την ασπάζονται, όχι για το κοινωνικό καλό του έθνους τους. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για να έχουν κάποιον αντίπαλο για να του επιτεθούν, για να εκτοξεύσουν το συσσωρευμένο εντός τους δηλητήριο.
* Ποιά «φιλοπατρία»; Ο μέγιστος φιλοτομαρισμός; Αυτοί είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουν μεγάλο κακό στον διπλανό τους, στον συμπατριώτη τους για να υπερισύσουν οι ίδιοι. Τους βλέπει και στα πιο απλά. Βρίσκουν ένα αρνητικό, (συνείθως ανύπαρκτο) για να το προσάψουν σε κάποιν ώστε να τον μειώσουν στα μάτια του άλλου. Πολλές φορές βγάζουν ταπεινωτικά παρατσούκλια για τους γνωστούς τους.
*Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτήν την πραγματικότητά τους.
* Στα ολιγαρχικά, στα καταπιεστικά, στα ανταγωνιστικά συστήματα που γεννηθήκαμε και υπάρχουμε, ΣΧΕΔΟΝ όλοι μας έχουμε υποστεί κάποιο μπούλιγκ.
Κάποιοι, ευτυχώς, μπόρεσαν και το διαχειρίστηκαν σωστά. Το διαχειρίστηκαν με τη λογική και έθεσαν για σκοπό τους να πράττουν τα αντίθετα από αυτά που τους έκαναν, να αγωνίζονται για το σεβασμό κάθε ύπαρξης. Μετέτρεψαν τη θλίψη τους σε «μέλι» και όχι σε δηλητήριο.
Αντίθετα οι ρατσιστές δεν μπόρεσαν να το κάνουν, γιατί το μπούλιγκ που υπέστησαν δεν πέρασε από τις απαραίτητες λογικές διαδικασίες της σκέψης και έτσι καταχωρήθηκε στο ασυνείδητό τους με όρους παρόρμησης και όχι λογικής. Ετούτο τους κατατρώει το εσωτερικό της ψυχολογίας τους και ο πόνος τους μετατρέπεται σε μισανθρωπισμό.
* Συναντάς ρατσιστή; Ξέρεις με απόλυτη σιγουριά ότι έχεις μπροστά σου ένα πανδύστυχο άτομο με ψυχή γεμάτη δηλητήριο που κάνει πολλούς παράλογους συλλογισμούς. Άτομο που έχει χάσει το στόχο του, τον πραγματικό μεγάλο του αντίπαλο την ολιγαρχία.
* Οι ρατσιστές είναι πολύ δυστυχισμένες υπάρξεις. Συνήθως οι άντρες έχουν αντιστρέψει στο νου τους πολλές πτυχές της πραγματικότητας ενώ οι γυναίκες σε σημαντικό βαθμό και ποσοστό είναι ανοργασμικές. Κατά κανόνα δεν μπορείς να ανοίξεις με αυτούς ένα διάλογο στη βάση της λογικής γιατί τους την διαλύει η μεγάλη παρόρμηση του ασυνείδητού τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ρατσιστική - εθνικιστική - πατριωτική του κwλου προπαγάνδα πετά κάποια εύπεπτα ηλίθια σλόγκαν για να τσιμπίσουν οι πιο αδύνατες συνειδήσεις (που έχουν υποστεί μπούλογκ) και αυτές το αναμασούν για να στηρίξουν λογικά την εκτόξευση δηλητήριου. Για παράδειγμα σου λένε: «Πόσους μετανάστες έχεις βάλει στο σπίτι σου; Θέλεις να βοηθήσεις μετανάστες; Πάρε 100 σπίτι σου», και άλλες παρεμφερείς ανοησίες>

Η κοινή λογική τους απαντά εύκολα:
«Εσύ πόσους σοιναιλινες πατριώτες σου έχεις στο σπίτι σου που υποφέρουν από το κρύο λόγω φτώχειας ή καλύτερα σε πόσους σιναιλοινες έχεις βγάλει το μάτι μέχρι τώρα;»
«Πάρε στο σπίτι σου 50 σινελινες που τους ξεσπίτωσε το ολιγαρχικό σύστημα. Διαφορετικά τι σκ@τά πατριώτης είσαι;»
«Αν σου μπουν στο σπίτι 50 σινέληνες τι θα τους κάνεις εσύ ο πατριώτης;»
Για τους «πατριώτες» του κwλου: « Θέλεις να βοηθήσεις τους εκατοντάδες χιλιάδες "συνέλληνες" σου που τον "δαγκώνουν" το χειμώνα γιατί δεν μπορούν να έχουν θέρμανση; Να πάρεις 100 σπίτι σου. Τόσοι άστεγοι έμειναν εξ αιτίας τραπεζιτών. Πάρε άλλους 50. Φυσικά βλακώδεις προτροπές ίδιες σαν αυτή την πανηλίθια των ρατσιστών που λέει: "Θέλεις να βοηθήσεις πρόσφυγες; Πάρε 100 σπίτι σου».
*Όμως οι ελαφροϊσκιωτοι ρατσιστές δεν μπορούν να δουν άλλες λύσεις.

* Μπορούμε να τους κατανοήσουμε λοιπόν αλλά επ ουδενί να τους δικαιολογήσουμε γιατί η θεραπεία τους ήταν και είναι εξαρτημένη από τον προσανατολισμό της βούλησής τους. Θα μπορούσαν να αναζητήσουν ψυχολογική βοήθεια.

* Η ψυχολογία τους είναι έτσι διαμορφωμένη που ΠΟΤΕ θα θα επιδιώξουν το κοινωνικό καλό, ποτέ τους δεν θα αγωνιστούν για μια καλύτερη κοινωνία όπου «Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ»

ΥΓ1. *Σχεδόν ΟΛΟΙ όσοι έρχονται στη Χώρα μας είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ του οικονομικού πολέμου ή του ένοπλου πολέμου.
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι για να βοηθηθούν αυτοί οι βασανισμένοι άνθρωποι θα πρέπει ο καθένας μας να πάρει από 100 άτομα στο σπίτι του, όπως λένε οι φασίστες. Κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να υποφέρουν οι ντόπιοι και οι μετανάστες όπως στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο κλπ λόγω υπερ συνωστισμού. Λύση για σωστή και δίκαιη συνύπαρξη των ανθρώπων είναι εφικτή και αυτή θα πρέπει να επιδιώξουμε.
Όλοι ξέρουμε φυσικά για τα τεράστια εγκλήματα της αποικιοκρατίας και της νεοαποικιοκρατίας. (Έχω έναν μακρινό συγγενή που έφυγε για Ν. Αφρική το 50. Τη δεκαετία του 70, μου έλεγαν συγχωριανοί μου ότι ερχόταν στο χωριό και καυχώταν τι "καψόνια" - βασανιστήρια έκανε στους μαύρους!!! Έλεος.) Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες θέλουν να πάνε στις Χώρες των αποικιοκρατών. Θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στο αίτημά τους, να πιέσουμε κοκ. Οι Ευρωπαίοι τους έχουν κατακλέψει, τους έχουν καταξεσκίσει. Όχι μόνο οφείλουν να τους πάρουν στις Χώρες του αλλά ένα μέρος από τα κλεμμένα θα πρέπει να τα επιστρέψουν στις Χώρες αυτές για να μην φεύγει ο κόσμος από τα σπίτια τους.
Το ζητούμενο όμως είναι πιο βαθύ. Αν ο λαός αποφάσιζε για τον κάθε νόμο τότε θα υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Οι σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους θα έμπαινε σε άλλη βάση, ο λαός πιθανόν να ψήφιζε ισόβια για τους διακινητές ψυχών και όχι ένα χρόνο με αναστολή, θα γινόταν ένας καταμερισμός εξαθλιωμένων ανθρώπων σε περιοχές στη βάση αμοιβαίου οφελους κλπ. Πάντως ο μέγιστος εχθρός δεν είναι οι εξαθλιωμένοι αλλά οι ολιγαρχίες που φτιάχνουν εξαθλιωμένους και τους χρησιμοποιούν στα όποια παιχνίδια τους.
* Οι άρρωστοι ρατσιστές -φασίστες προβάλλουν τη δικαιολογία ότι φοβούνται (δήθεν) για την αλλοίωση του πολιτισμού μας. (Δικαιολογία για να μπορέσουν να εκτοξεύσουν το συσσωρευμένο δηλητήριό τους,) Εδώ οι Έλληνες της Μ Ασίας συνυπήρχαν αιώνες με τους τούρκους αλλά δεν έχασαν τον πολιτισμό τους. Συνυπήρχαν αρμονικά. Το ίδιο και οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας (οι οποίοι πήγαιναν ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ στην Αίγυπτο) διατήρησαν τον πολιτισμό τους παρότι ήταν μια μικρή μειοψηφία. (Εκεί οι "κακοί μουσουλμάνοι τους επέτρεπαν τα ελληνικά σχολεία, τις εκκλησίες κλπ και φυσικά δεν τους ζητούσαν να αλλαξοπιστήσουν ή να απαρνηθούν τον πολιτισμό τους. Μπορούσαν να συνυπάρχουν αρμονικά, αιώνες μέχρι που εμφανίζονται οι ισλαμοφασίστες, τα αδέλφια των ελληνοφασιστών).

* ΠΑΙΔΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΠΑΙΔΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΙΘΑΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ – ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΥΡΙΟ.

ΥΓ2 ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όπως μου την διηγήθηκαν πάρα πολλοί.
Σε κάποιο χωριό (τέλη του 1920 και αρχές του 30) υπήρχε ένα σχολείο με 120 μαθητές και έναν ΑΥΣΤΗΡΟ δάσκαλο (με ροπή προς τον εθνικισμό). Οι τιμωρίες που επέβαλε στους πιο άτακτους ήταν τρομερές. Σε ένα συγκεκριμένο άτακτο μαθητή, (αλλά και σε άλλους) μετά από κάθε παράπτωμά του έβαζε όλους τους άλλους μαθητές του να περνούν από μπροστά του και να τον φτύνουν στο πρόσωπο. Και όποιος μαθητής δείλιαζε έτρωγε πολλές ξυλιές. Και όχι μόνο αυτό. Απαγόρευε επί πλέον στους άλλους μαθητές να τον κάνουν παρέα και εκτός σχολείου. Όμως ας παρακολουθήσουμε την πορεία αυτού του ταπεινωμένου μαθητή.
ΚΑΤΟΧΗ. Πρώτος ταγματαλήτης - εθνικιστής και ντυμένος γερμανοτσολιάς έκανε πλιάτσικο και όχι μόνο στη γύρω περιοχή. Το 1944 δολοφόνησε 2 άτομα μέσα στα σπίτια τους γιατί ο ίδιος τα κατηγορούσε ότι ήταν στο ΕΑΜ. Φυσικά δεν τιμωρήθηκε. Αργότερα παντρεύτηκε. Στις αρχές του 60 δολοφόνησε έναν αγροφύλακα γιατί τον είχε δει να κλέβει αλλά τότε δεν τον ανακάλυψαν. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, αυτός ο εθνικιστής, με τους πύρινους λόγους για την πατρίδα, βίαζε και τα 5 παιδιά του μέχρι που αυτά εξαφανίζονταν ξαφνικά από το σπίτι και το χωριό.
Αργότερα δολοφόνησε κάποιον κάτοικο γιατί τον έπιασε να κλέβει περιβολικά από το περιβόλι του και για να αποφύγει την καταγγελία τον πυροβόλησε με δίκανο. Αυτή τη φορά, που ήταν περίπου 80 χρονών, τον ανακάλυψε η αστυνομία και το υπόλοιπο της ζωής του το πέρασε στη φυλακή.
Εδώ νομίζω ότι ο πραγματικός δολοφόνος και βιαστής ήταν ο δάσκαλος. Από ότι γνωρίζω έφτιαξε κάποια αντικοινωνικά όντα με τη συμπεριφορά του. Ταπείνωνε τα παιδιά μέχρι εσχάτων και τα περισσότερα από αυτά έγιναν ταγματαλήτες, βιαστές, λωποδύτες κοκ. Το ασυνείδητό τους έψαχνε για ρεβάνς...……...