bezedakos

bezedakos

12 Φεβρουαρίου 2021

Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΥ


 




*...ΚΑΙ ΟΧΙ η πλειοψηφία να επιλέγει και να επιβάλλει τον κάθε νόμο..

*Είναι η συμφωνία – αποδοχή του τζογαδόρου. «Όποιος φέρει την τάδε ζαριά τα παίρνει όλα. Αν τη φέρω εγώ τα παίρνω εγώ και αν τη φέρει ένας άλλος τα παίρνει ο άλλος».

*Ήτοι, αν ψηφίζω, ΣΥΜΦΩΝΩ και ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, όποια μειοψηφία και αν εκλεγεί στην κυβέρνηση, να έχει την εξουσία να κάνει ότι γουστάρει στην πλειοψηφία είτε ετούτη η μειοψηφία θα είναι εκείνη που ψήφισα είτε θα είναι κάποια άλλη. (συμφωνία τζογαδόρων)

* Άρα και εκείνοι που δεν ψήφισαν το Μητσοτάκη, ψήφισαν όμως ώστε ο Μητσοτάκης να μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει στην πλειοψηφία. Έχουν ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ και το έχουν ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ. Επομένως του έχουν δώσει την έγκρισή τους, δηλαδή έχουν αποδεχθεί ότι κάνει ο Μητσοτάκης στο λαό,

* Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι, κάποια μέλη ή οπαδοί των ολιγαρχικών κομμάτων τα ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ τους για τα αντικοινωνικά μέτρα που παίρνει ο Μητσοτάκης, αφού οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει και έχουν βάλει δυνατά το χέρι τους για να κάνει αυτά που κάνει.

* Έχουν αποδεχθεί, με το ολιγαρχικό κόμμα που ψηφίζουν στις ολιγαρχικές εκλογές, ότι θα πρέπει ο οποιοσδήποτε εκλεγμένος «ταξιτζής» - κυβέρνηση, να έχει την εξουσία για να πηγαίνει τους «πελάτες» του – λαό, όπου γουστάρει αυτός.

* Και αν αυτό το απλό δεν μπορούν να το καταλάβουν, πως θα καταλάβουν τα λίγο πιο δύσκολα, δηλαδή για το ποιο είναι το καλό του λαού και το μέσον για να πραγματοποιείται ετούτο;

* Όχι. Δεν είναι βλάκες. Το καταλαβαίνουν αλλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και το προσπερνούν ώστε να προωθήσουν την επιθυμία τους είτε για κάποιο ρουσφέτι, είτε για κάποια εξουσιούλα πάρα πάνω είτε για να ικανοποιήσουν χουλιγκανικές – οπαδικές ψυχολογικές ανωμαλίες.

* Σε αυτά τα πλαίσια, βρίζουν ή υποτιμούν εκείνους που ψήφισαν το Μητσοτάκη λέγοντας πχ «ποιος μακάκας ψήφισε το Μητσοτάκη» κλπ ενώ είναι συμμέτοχοι και οι ίδιοι το ίδιο στις αντιλαϊκές επιβολές της κυβέρνησης.

* Βρίζουν ή υποτιμούν γιατί επιδιώκουν να ψηφίσει ο λαός τη δική τους αλεπού για φύλακα στο κοτέτσι.

* Αν όμως υπάρχουν κάποιοι που όντως πιστεύουν ότι είναι αμέτοχοι στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται από την κυβέρνηση, τότε να την ψάξουν λιγάκι καλύτερα.

*Πχ εδώ τον Μητσοτάκη δεν τον ψήφισε για να κάνει αυτά που κάνει ΜΟΝΟ το μειοψηφικό ποσοστό του 25% περίπου αλλά και ένα άλλο περίπου ίδιο ποσοστό που ψήφισε τα άλλα κόμματα.

* Στην έννοια του «όποιο κόμμα και αν βγει στην κυβέρνηση, να έχει την εξουσία ώστε να κάνει ό,τι γουστάρει», εμπεριέχονται αυτά που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τώρα