bezedakos

bezedakos

11 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ



Η ολιγαρχία θέλει οι υπήκοοι να έχουν τη στοιχειώδη λογική για ορισμένα θέματα για να μπορούν να τους βάζουν να δουλεύουν γι αυτούς. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να τους καλλιεργούν και τον παραλογισμό σε άλλα θέματα για να μην επαναστατήσουν. Και ο κάθε (απόλυτα) χειραγωγημένος υπήκοος έχει την ψευδαίσθηση ότι έχει σκέψη που είναι πλήρως δική του και όχι υποβαλλόμενη από τις διάφορες μορφές ολιγαρχικής προπαγάνδας. Έχει την ψευδαίσθηση ότι η σκέψη του δεν έχει κατακλυσθεί από αντιφάσεις.
Και πολλοί αγωνιστές είναι χειραγωγημένοι από την ολιγαρχική προπαγάνδα πολύ περισσότερο από αρκετούς απλούς υπηκόους.
ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΥ.
ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΙΜΕΤΑΦΟΡΑ) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ (ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ, ΥΠΗΚΟΠΟΙΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΝΑΡΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ.
ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ