bezedakos

bezedakos

25 Μαΐου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ




(Από το φέισ μπουκ)

Υπάρχει φιλοκαπιταλιστής κομμουνιστής;
Υπάρχει φιλοκαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά;
ΕΞ΄ ΟΡΙΣΜΟΥ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Άρα, η αναφορά σε «αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά» αναδεικνύει την τεράστια ιδεολογική σύγχυση κάποιων στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Οι συνιστώσες της, μη μπορώντας να κόψουν τον ομφάλιο λώρο από ολιγαρχικά-αριστοκρατικά αντικομμουνιστικά προτάγματα του παρελθόντος (που τα βαπτίζουν κομμουνιστικά) και να παλέψουν για το σκοπό της Ένοπλης, Νομοθετικής και Δικαστικής Εξουσίας στους Λαούς, παραπαίουν δυστυχώς όλο και πιο πολύ…. (Και όμως υπάρχει φιλοκαπιταλιστής κομμουνιστής που δεν το ομολογεί. Είναι αυτός που θέλει τον κομματικοκρατικό καπιταλισμό, ο οποίος φτιάχνεται – ντε φάκτο – με την εξουσία -δικτατορία της «πρωτοπορίας» επί του λαού όπως επιδιώκουν.)

Aντί να βάλουν στόχο την κατάκτηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ (περιεχόμενο της οποίας είναι το «ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ»), κάθονται και φτιάχνουν «αντικαπιταλιστικά» μεταβατικά προγράμματα (πχ εθνικοποιήσεις), τα οποία όμως θα μπορούσε κάλλιστα να τα εφαρμόσει οποιαδήποτε αστική εξουσία, κάτω από συνθήκες.

Το Μαρξικό πολιτικό πρόταγμα, όπως το συμπυκνώνει ο Ένγκελς το αποκρύπτουν επιμελώς για να μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και σταδιακά χάσουν τις ηγετικές τους θέσεις.

 Ένγκελς:
«Αν υπάρχει κάτι που δεν επιδέχεται ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ  είναι το γεγονός ότι το κόμμα μας και η εργατική τάξη μπορούν να έλθουν στην εξουσία ΜΟΝΟ με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ*. Αυτό (το πολιτικό σύστημα) είναι ακόμα Η ΕΙΔΙΚΗ* (συγκεκριμένη) ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ όπως απέδειξε ήδη η μεγάλη Γαλλική επανάσταση...»

Γι αυτό, "άκρα του τάφου σιωπή" από πάντα και απευχόμαστε το δια πάντα.


Το «αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά» υπάρχει σαν υπότιτλος στην εφημερίδα «Πριν».
Εφημερίδα που άλλαξε μορφή αλλά σαν περιεχόμενο αλλάζει ΔΥΣΤΥΧΩΣ προς το χειρότερο.
Οι βαθύτερες ιδεολογικές αναζητήσεις όλο και αραιώνουν. Οι θεωρητικές αναζητήσεις γίνονται όλο και πιο επιφανειακές….