bezedakos

bezedakos

27 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ; ΕΝΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ



Ολιγαρχικό κόμμα είναι μια οργανωμένη ΣΥΜΜΟΡΙΑ, όπου δια μέσου της διάπραξης του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (δηλαδή της ένοπλης, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας) αποσκοπεί στην κατάκτηση οικονομικής ή ψυχολογικής ωφελιμότητας δια τα μέλη της (και κυρίως για τα στελέχη της).

* Όλες αυτές οι συμμορίες δεν αυτοαποκαλούνται ολιγαρχικά κόμματα αλλά δημοκρατικά κόμματα. Ο λόγος προφανής….

* ΟΛΕΣ οι οργανωμένες συλλογικότητες που δεν αποσκοπούν (με πράξεις και ρητές αναφορές) στην κατάκτηση της ένοπλης εκτελεστικής (και φυσικά όλης εκτελεστικής), της νομοθετικής κι της δικαστικής εξουσίας από το λαό είναι εγκληματικές οργανώσεις που στοχεύουν στην κατάκτηση και διατήρηση αυτών των εξουσιών από τη δική τους συμμορία.

* Από τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι το ψεύδος, η παραπλάνηση, η παραποίηση και όταν αποκτήσουν εξουσία χρησιμοποιούν τη βία ή την απειλή χρήσης βίας.

*Ο σκοπός όλων των μελών αυτών των συμμοριών δεν είναι πάντα και αποκλειστικά το οικονομικό όφελος. Κάποια από αυτά τα μέλη έχουν σαν βασικό ατομικοκεντρικό σκοπό την αίσθηση κατοχής εξουσίας. Δηλαδή ηδονίζονται με το να ορίζουν τη ζωή άλλων ανθρώπων.
Όμως στην πλειονότητα αυτών συνυπάρχουν και οι δύο σκοποί. Και ο οικονομικός και ο εξουσιαστικός.
Φυσικά, μέσα σε αυτές τις συμμορίες υπάρχουν και απλά μέλη που είναι καλοπροαίρετα και από έλλειψη γνώσεων νομίζουν ότι δια μέσου μιας από αυτές τις συμμορίες θα μπορέσει να δει καλό ο λαός.
XN