bezedakos

bezedakos

15 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ



Μια από τις παγίδες που στήνει  στην κοινωνική συνείδηση, η κάθε ολιγαρχική προπαγάνδα, είναι είτε να γενικεύει το ειδικό είτε να ειδικεύει το γενικό, ανάλογα με το τι τη συμφέρει, ανάλογα με το πώς μπορεί να αποπροσανατολίσει το λαό ευκολότερα.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση του εθνοχουλιγκανισμού (σαν προπαρασκευαστικό στάδιο της λαϊκής συνείδησης για να συμμετέχει ευκολότερα σε πολέμους) και ταυτόχρονα για τη διασφάλιση των νώτων της, χρησιμοποιεί τις κατάλληλες παραπλανητικές έννοιες και εκφράσεις.
Οι λαοί στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα πρέπει να φθάσουν στο συμπέρασμα ότι οι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα των ενδο ολιγαρχικών ανταγωνισμών, των ολιγαρχικών συμφερόντων. (Στην προκειμένη περίπτωση για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ)
Έτσι στις περιπτώσεις αντιπαλότητας μεταξύ τους (και ιδιαίτερα με προοπτική ένοπλης αντιπαράθεσης), εμπλέκουν και τους λαούς, με τη χειρουργικού τύπου χρήση των λέξεων.
Σου λένε πχ ότι «η Τουρκία ή οι Τούρκοι είναι ο κύριος εχθρός μας».
Έτσι περνάνε στο υποσυνείδητο  ή το ασυνείδητο πλατιών στρωμάτων του λαού ότι ο τούρκικος λαός, στην πλειονότητά του,   είναι αιμοδιψής, φιλοπόλεμος κλπ (και κάποια καθήκια  ή κουραδομηχανές μπορούν να φθάσουν στο συμπέρασμα ότι «καλός τούρκος είναι ο νεκρός τούρκος.»).
Σε αυτό λοιπόν τον πόλεμο προπαγάνδας των αστών θα πρέπει να αντιπαραθέτουμε τη φράση «η τούρκικη ολιγαρχία είναι εχθρός μας» ή καλύτερα, «Η ελληνική και η τούρκικη (πολιτικοοικονομική) ολιγαρχία είναι ο κύριος,εχθρός μας, ο μέγιστος εχθρός μας».
Με αυτό τον τρόπο, τα μηνύματα που θα προσλαμβάνει ο λαός θα είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα που επιθυμούν οι αστοί.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Ποτέ σκέτη η λέξη Τουρκία ή τούρκοι χωρίς το χαρακτηρισμό της με τη λέξη ολιγαρχία ή τη λέξη λαός ανάλογα με το τι θέλουμε να πούμε.

 Το πρώτο λοιπόν βήμα  που θα πρέπει να κάνει ένα αντιπολεμικό κίνημα, θα πρέπει να είναι η κατάλληλη ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ του λεξιλογίου των ολιγαρχικών και στη συνέχεια με τις κατάλληλες θέσεις και προτάσεις να αντιπαρατεθεί στη βαρβαρότητα.
Να αντιπαρατεθεί για να αποσοβήσει πολέμους – μακελέμματα των λαών και αν δεν κατορθώσει αυτό, τότε να συνεχίζει να παλεύει για τη μετατροπή των ολιγαρχικών πολέμων σε λαϊκές επαναστάσεις, για την κατάκτηση της εξουσίας από τους λαούς, για την κατάκτηση της δημοκρατικής ρεπούμπλικας από τον κάθε λαό.

 Να κάνουμε προσεκτική χρήση των λέξεων για να μη γινόμαστε άθελά μας φερέφωνα της αστικής προπαγάνδας.

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ
.

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

ΥΓ. * Μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί η ολιγαρχία διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενό τους με στόχο τον έλεγχο της κοινωνικής συνείδησης είναι: «αστική δημοκρατία» αντί κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία, «αντιπροσώπευση» αντί νταβατζηλίκι, «πολίτης» αντί υπήκοος, «νόμος» αντί διαταγής, «ελευθερία» αντί σκλαβιάς ή ανελευθερίας κοκ.

* Η μεγάλη πλειοψηφία των λαών δεν θέλει τους πολέμους παρά τον βομβαρδισμό τους από τη σχεδόν μονόπλευρη ολιγαρχική προπαγάνδα, παρά την τεράστια ανισηγορία.
(Εδώ ο Χίτλερ με την απόλυτη προπαγάνδα και άσκηση βίας δεν ξεπέρασε ποτέ το 36% στις ολιγαρχικές εκλογές)

ΧΝ