bezedakos

bezedakos

4 Ιουλίου 2020

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ




Παράδειγμα: Ένας που διοργανώνει μια εκδρομή, για ποιους πιθανούς λόγους να μην αναφέρει, Πρωτίστως, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και χωρίς περιστροφές, τον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ που προτείνει:
*Μα αν δεν τον αναφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ, κανείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, ΟΣΗ κριτική και αν ασκεί στη ρουτίνα που βιώνουν στον ίδιο τόπο συνεχώς κάποιοι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται.
* Επίσης αν αναφέρει έναν προορισμό με ΜΙΣΟΛΟΓΑ και αοριστίες, ίσως κάποιοι λίγοι να τον ακολουθήσουν γιατί θα πιστέψουν εκε
ίνο που οι ίδιοι φαντάζονται και θέλουν να πιστέψουν.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ;
1. Μεγάλο λάθος του που θα σχετίζεται με ελλιπή γνώση της πραγματικότητας (μικρές πιθανότητες ή λίγες οι περιπτώσεις).
2. Επειδή αισθάνεται ότι ο ΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ που προτείνει είναι ΔΙΑΤΡΗΤΟΣ και φοβάται την σίγουρη αρνητική κριτική η οποία θα αποθαρρύνει αρκετούς και άλλους θα τους κάνει "να το βάλλουν στα πόδια" ή «ντρέπεται» γιατί αισθάνεται ότι το «καρπούζι του» μπορεί να χαρακτηριστεί «μάπα».
3. Να θέλει με μισόλογα, αοριστίες και παραπλανητικά στοιχεία επί του προορισμού, αναφορά σε κάποιες ενδιάμεσες πιθανές στάσεις ή προορισμούς κατά το "ταξίδι" , να αναφέρει ένα προορισμό που έχει άλλο όνομα (πχ δημοκρατία αντί ολιγαρχία) κλπ, να πάρει μαζί του έστω και λίγους ώστε να έχει κάποια "πελατεία" - ΔΥΝΑΜΗ την οποία θα εκμεταλλευτεί στο τώρα, προς κάποιο δικό του συμφέρον. Δηλαδή ΚΑΡΙΟΛΙΑ.

* Κυρίως, οι λωποδύτες κρύβουν τον πραγματικό τους σκοπό ή αναφέρονται σε αυτόν με γενικολογίες, αοριστολογίες κλπ
*ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ: (Αν κάποιοι από λάθος δεν αναφέρουν τον προορισμό δικαιολογούνται και ενημερώνονται)
*ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΊΝΑΙ ΟΙ "ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ" ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
* 1. ΠΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (κατά το οποίο η πλειοψηφία της κοινωνίας επιλέγει και επιβάλλει τον ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ, τον κάθε κοινωνικό κανόνα)
2. ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ (κατά το οποίο μια κάποια μειοψηφία φτιάχνει και επιβάλλει -δια της βίας- τον κάθε ¨νόμο" πάνω στην πλειοψηφία της κοινωνίας.
* ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΠΑΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ «ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ». Δηλαδή αν τους ρωτήσουμε απ ευθείας (χωρίς "τσιριμόνιες") ποιο σύστημα από τα δύο θέλουν. Δηλαδή «ή ο κάθε νόμος να επιλέγεται και να επιβάλλεται από την πλειοψηφία ή μια μειοψηφία να τον επιβάλλει στην πλειοψηφία;. Αρκετοί δεν θα μπορούν να κρυφτούν γιατί έχουν ήδη (φανερά) στο πρόγραμμά τους μια κάποια μορφή ολιγαρχικού συστήματος. Όμως κάποιοι άλλοι για να κρυφτούν, θα απαντήσουν ότι θέλουν την πλειοψηφιαρχία (δήθεν). Όμως εύκολα ξεσκεπάζονται με την ερώτηση του "γιατί τότε δεν την προβάλλετε διαρκώς", γιατί δεν προβάλλετε σχέδια προτάσεων για το πως θα μπορούσε αυτή να λειτουργήσει πρακτικά, αποτελεσματικά, για το πως θα επιτευχθεί «ο προορισμός;» κλπ. Επί πλέον στις διάφορες κατά καιρούς αναφορές τους μπορούμε να βρούμε την κρυφή ολιγαρχική ατζέντα τους την οποία αποκρύπτουν (για να παραπλανήσουν) και για να την αποκρύψουν ασχολούνται δήθεν με τα άμεσα προβλήματα του λαού. (Ο "ΔΙΑΟΛΟΣ και Ο ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΣ έχουν πολλά ποδάρια. Να τους τα κόψουμε.