bezedakos

bezedakos

31 Ιουλίου 2020

ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟ




Ένα από τα τρία πιο βασικά επιχειρήματα-ανοησίες των ολιγαρχικών λέει ότι: «Δεν πρέπει να αποφασίζει ο λαός για τον κάθε νόμο γιατί είναι αδαής και επομένως θα κάνει λάθη.» Όμως ο λαός ο ίδιος δεν θα κάνει ΠΟΤΕ ΛΑΘΗ με αυτή την έννοια.
Αν κάποιος επιλέξει ένα από τους καλύτερους χειρουργούς και αυτός κάνει λάθος στην διάγνωση ή την εγχείρηση, το λάθος δεν μπορεί να αποδοθεί στον ασθενή.
ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
α. ΟΛΟΙ οι άνθρωποι μπορούν να είναι ειδικοί σε ένα ή δύο τομείς. Για όλους τους άλλους τομείς είναι αδαείς. Ο κάθε άνθρωπος (και ο πιο σπουδαγμένος) μπορεί να κατέχει ΜΟΝΟ ένα απειροελάχιστο γνώσης σε σχέση με την κατακτημένη από την ανθρωπότητα γνώση. Άρα για τη συντριπτική πλειονότητα των διαφορετικών επιστημών, ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είναι αδαείς. Από τη φύση δεν μπορεί να υπάρχει πανεπιστήμων - «πανειδικός».
Οι επιστήμες είναι μερικές δεκάδες και οι ειδικότητες εντός της κάθε επιστήμης πάρα πολλές. Οι υποειδικότητες μεταξύ των ειδικοτήτων είναι συνολικά επίσης πολλές. Αθροιστικά οι ειδικότητες και υποειδικότητες είναι χιλιάδες (και με το πέρασμα του χρόνου θα αυξάνονται διαρκώς).
Ο όγκος των γνώσεων είναι τεράστιος. Οι νταβατζήδες – ολιγαρχικοί «πολιτικοί» δεν κατέχουν ούτε το ένα τρισεκατομμυριοστό από αυτή τη γνώση, όπως και ο κάθε άλλος ξεχωριστός άνθρωπος.
β. Ένας κηθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο, ένας δάσκαλος, ένας δικηγόρος κλπ είναι το ίδιο αδαής με έναν αναλφάβητο για θέματα που αφορούν τα λογισμικά στους Η/Υ. Όλοι είμαστε αδαείς ως προς το σύνολο των γνώσεων και δαήμονες ως προς τη γνώση κάποιων ελάχιστων αντικειμένων.
ΥΓ 1.
Οι διαφορετικές απόψεις, σε κάποια θέματα, μεταξύ των εξειδικευμένων σε κάθε τομέα γνώσης είναι ενίοτε πολλές, διαφορετικές ή διαμετρικά αντίθετες και πολλάκις μεταξύ τους αλληλοσφάζονται. Ιστορικά ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ. (Πχ όλοι καταδίκαζαν αρχικά το Παπανικολάου για το τεστ ΠΑΠ, τους αδελφούς Ράϊτ για το αεροπλάνο, τον Τέσλα, τον Αϊνστάϊν κοκ.) Αν λοιπόν έβαζες τους ειδικούς του κάθε τομέα να επιλέξουν ποια είναι η σωστή άποψη (μεταξύ των δικών τους απόψεων) τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είχαν αλληλοεξοντωθεί. (Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ: «ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΔΙΚΩΝ Ή ΑΡΙΣΤΩΝ»; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ) Εκτός τούτου, όπως είπαμε, χιλιάδες είναι οι φορές όπου το δίκιο δεν ήταν με την πλειοψηφία των ειδικών αλλά με τη μειοψηφία.
* ΟΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ. Οι πελάτες του ταξί ξέρουν τις ανάγκες τους και αυτοί θα πρέπει να αποφασίζουν για τον προορισμό τους και όχι ο ειδικός στις μεταφορές ταξιτζής ή κάποιος μη ειδικός μεσάζων.
2. ΞΕΝΟΦΩΝ:
"Αν αναζητείς την ευνομία, θα δεις πρώτα ότι οι επιδεξιότεροι (άριστοι, ειδικοί, τεχνοκράτες. λαοσωτήρες) έχουν κάνει τους νόμους για το δικό τους συμφέρον."
ΝΑΙ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΑΕΙΣ» ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ - ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ. «ΟΜΩΣ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ.»
Και γιατί να μην τους ρωτά τους ειδικούς ο ίδιος ο λαός;
*ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, αφού στο ίδιο επίπεδο άγνοιας είναι και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι του λαού, ΓΙΑΤΙ να μην επιλέγουν αυτοί και θα πρέπει να επιλέγουν για λογαριασμό τους κάποιοι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ – ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. 1ον Οι πολιτικοί μηχανικοί είναι ειδικοί στις κατασκευές. Οι πελάτες τους, οι απλοί άνθρωποι, είναι αδαείς στις κατασκευές. Γιατί λοιπόν να «ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ» (μεταξύ μηχανικών και πελατών) κάποιοι αδαείς δηλαδή αυτοί οι νταβατζήδες ολιγαρχικοί και ναι έχουν την εξουσία να επιβάλλουν στους πελάτες (λαό) σε ποιό μέρος του πλανήτη θα χτίσουν το σπίτι τους, πόσα δωμάτια θα έχει, πόσα θα πληρώσουν κλπ, ενάντια στη θέληση των πελατών (και αφού θα συμβουλεύονται τους μηχανικούς);
2ον Στις μετακινήσεις επιβατών ή στην οδήγηση ΕΙΔΙΚΟΙ είναι οι ταξιτζήδες. Υποθέτουμε ότι οι πελάτες είναι ΑΔΑΕΙΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να μεσολαβούν κάποιοι άλλοι αδαείς οι οποίοι θα έχουν την εξουσία να επιβάλλουν τελικά να πάνε οι πελάτες σε ένα διαφορετικό προορισμό από εκείνο που επιθυμούν;
3, Ο κάθε άνθρωπος είναι ο μοναδικός καλύτερος γνώστης των προσωπικών του αναγκών και γι αυτό είναι ο μοναδικός εκ φύσεως ειδικός στο να επιλέγει τους προορισμούς του και τους στόχους του.