bezedakos

bezedakos

24 Μαΐου 2019

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ;




Είναι η ερώτηση που θα τον αναγκάζει να βρει διάφορες δικαιολογίες του κώλου για να καλύψει τον πραγματικό λόγο - αιτία που είναι η εγκληματική διαστροφή του.» 

Αυτή την ερώτηση την έχω κάνει τα τελευταία χρόνια πολλές φορές, σε δεκάδες στελέχη διαφορετικών ολιγαρχικών κομμάτων. Από τις παιδαριώδεις απαντήσεις τους βλέπει κανείς το διαφορετικό βαθμό σαπίλας της συνείδησης του καθένα. Νιώθουν σαν γάτα σε κλουβί και πετάνε ανοησίες με συλλογισμούς της πλάκας, για να ξεφύγουν από το στρίμωγμα. Όλες τους είναι δικαιολογίες του δολοφόνου ή του επίδοξου δολοφόνου.
Αυτό το σύνολο των απολογιών - δικαιολογιών - απαντήσεών τους για την εγκληματική στάση τους, μπορούμε να το χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες.
1. Σου λένε "Σήμερα ΔΕΝ είναι πρακτικά ΔΥΝΑΤΟΝ ο λαός να ψηφίζει για δεκάδες ή για χιλιάδες θέματα" το χρόνο (όπως στην αρχαία Αθήνα) κλπ.
2. Δεν είναι σωστό και ωφέλιμο για το λαό να αποφασίζει η πλειοψηφία των αδαών αλλά να αποφασίζει η μειοψηφία των ειδικών, των αρίστων κοκ.
Φυσικά αυτές οι δικαιολογίες τους είναι απόλυτα ανόητες αλλά καλύπτονται με μια αληθοφάνεια η οποία μπερδεύει πολλούς υπηκόους.
Όταν λοιπόν τους γκρεμίζεις αυτά τα οχυρά τους, με απλά επιχειρήματα και απόψεις, όπως αυτά εκφράζονται στα κείμενα που βρίσκονται στο bezedakos.blogspot.com:
α. "ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ (ΕΠΙΛΕΓΕΙ) ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ
β. "ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ", τότε χάνουν την όποια ψυχραιμία τους γιατί νιώθουν ότι ο κίνδυνος για αυτούς μπορεί να μεγαλώσει, να εξαπλωθεί και μετά να τρέχουν και να μην φτάνουν....