bezedakos

bezedakos

11 Μαΐου 2019

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ





Ο πιο αδιάφορος για τα κοινωνικά θέματα είναι εκείνος ο υπήκοος που συμμετέχει σε ολιγαρχικές εκλογές. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗ ΖΩΗ και για αυτό πηγαίνει και ψηφίζει μια ολιγαρχική συλλογικότητα. Με την ψήφο του, με τη συμμετοχή του, σημαίνει ότι εγκρίνει αυτό το σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας (η μειοψηφία να υποτάσσει την πλειοψηφία) αλλά απλώς επιθυμεί μια άλλη μειοψηφία να του κάνει κουμάντο. Όμως η ολιγαρχική προπαγάνδα προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα, θεωρώντας αδιάφορους όσους απέχουν.
Οι δε υπήκοοι που ΑΠΕΧΟΥΝ είναι δύο κατηγοριών.
Πρώτον είναι εκείνοι που βλέπουν ότι όλα αυτά είναι μια απάτη, όλοι τους είναι ίδιοι και ότι με τη συμμετοχή τους δεν βγαίνει τίποτα κλπ αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν να προτείνουν μια διέξοδο. Απαξιώνουν το σύστημα αλλά δεν αξιώνουν κάτι άλλο. Όμως αυτή η «αδιαφορία» είναι πολύ καλύτερη από την αδιαφορία των συμμετεχόντων γιατί οι τελευταίοι εγκρίνουν το σύστημα με τη συμμετοχή τους, αξιώνουν το σύστημα με τη συμμετοχή τους.
Δεύτερον είναι εκείνοι οι οποίοι βλέπουν την απάτη των ολιγαρχικών και δεν συμμετέχουν σε αυτή για να κάνουν ιδεολογικό πόλεμο στο σύστημα και ταυτόχρονα αγωνίζονται καθημερινά και ακατάπαυστα για μια άλλη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας όπου ο κάθε κοινωνικός κανόνας – νόμος που θα τίθεται σε ισχύ στην κοινωνία, θα είναι επιλογή της πλειοψηφίας του λαού. Είναι εκείνοι που επιλέγουν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ. Και απαξιώνουν το σύστημα και αξιώνουν ένα άλλο πρόταγμα για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.