bezedakos

bezedakos

20 Μαΐου 2019

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;






Όμως οι πονηρούληδες ολιγαρχικοί θα πουν: "Να μας δώσει ο λαός τη δύναμή του - ψήφο του για να αγωνιστούμε ώστε να κατακτήσει την εξουσία ο ίδιος ο λαός". Ανοησία φυσικά. Δηλαδή χωρίς την ψήφο του λαού δεν μπορούν να βοηθήσουν ώστε ο λαός να κατακτήσει την εξουσία του ήτοι να κατακτήσει την ένοπλη εκτελεστική (πρωτίστως), τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία; Δεν μπορούν χωρίς την ψήφο του λαού να αγωνιστούν; Και τόσες επαναστάσεις που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας , προηγήθηκε η ψήφος του λαού σε εκείνους τους πρωτεργάτες της επανάστασης; Όχι βέβαια. Και από που συνάγεται ότι η ψήφος σε ένα κόμμα οδηγεί στο να κατακτήσει ο λαός την ένοπλη εκτελεστική εξουσία; Από που συνάγεται ότι με την πορδή βάφεις αυγό; Όλοι καταλαβαίνουν ότι η ένοπλη εκτελεστική δεν κατακτάτε με ψήφους. Οι ολιγαρχικοί που κατέχουν αυτή την εξουσία δεν την αφήνουν με τίποτα στο λαό. Θα προσπαθήσουν να τον αιματοκυλήσουν παρά να του παραχωρήσουν την ένοπλη εκτελεστική. (Δες σχέδια του ΝΑΤΟ για τέτοιες περιπτώσεις όπως "κόκκινη προβιά", "γκλάντιο" κλπ. Θα την αφήσουν μόνο όταν συντριβούν κινηματικά από το λαό.
* Μπορούν επίσης να μας πουν ότι θέλουν να έχουν την εξουσία για να κάνουν καλό στο λαό. Και αυτό είναι που ξεσκεπάζει πλήρως τις «άνομες» και διεστραμμένες προθέσεις τους. Λοιπόν σε τούτη την περίπτωση γιατί ΔΕΝ θέλουν ο ΛΑΟΣ να έχει την εξουσία αντί γι αυτούς; Γιατί δεν θέλουν ο λαός να έχει την εξουσία και αυτοί να προσπαθούν απλά να  τον πείθουν για το καλό του; Και αφού ο λαός θα πείθεται , μετά να αποφασίζει (ότι αυτοί του προτείνουν) και κατόπιν (ο λαός που θα έχει την εξουσία) να τους δίνει εντολές να τα υλοποιούν; Γιατί δεν θέλουν αυτό (να τους δίνει εντολές ο λαός) αλλά θέλουν να μη μπαίνουν στον κόπο να τον πείθουν;  Γιατί θέλουν, αν πείθεται ή δεν πείθεται η πλειονότητά του λαού στις προτάσεις τους, αυτοί να επιβάλλουν δια της βίας (της εξουσίας τους) ό,τι γουστάρουν;


*ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ; Γιατί δεν θέλουν να εκτελούν εκείνο που θα θέλει πάντα η πλειοψηφία;
  Δεν θεωρούν καλό για το λαό εκείνο που θέλει η πλειοψηφία του;

Τότε γιατί στις εκλογές τους προσπαθούν να πείσουν την
πλειοψηφία ότι αγωνίζονται για το καλό του λαού όταν από την άλλη ισχυρίζονται
ότι η πλειοψηφία δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει το καλό της και επομένως
δεν πρέπει να επιλέγει τον κάθε νόμο;
Τελικά ο λαός ξέρει ή δεν ξέρει το καλό
του;




ΥΓ
Αυτές οι εκλογές είναι για τους ολιγαρχικούς το "με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια". Πρώτον, οι υψηλές θέσεις ολιγαρχικής εξουσίας είναι πολύ λίγες σε σχέση με τους υποψήφιους διεστραμμένους. Προς αποφυγή αλληλοσκοτωμών συμφωνούν ο λαός να κάνει το διαιτητή. Δεύτερον. Έτσι ο λαός θα ελπίζει στο διηνεκές ότι κάποιος καλός "μεσσίας" ολιγαρχικός μπορεί να του κάτσει. Έτσι αναμένει και δεν  επαναστατεί. ………. και αρκετά άλλα.



* Ο λαός έχει ΔΥΝΑΜΗ αλλά δεν έχει ΕΞΟΥΣΙΑ. Αυτή η δύναμη για να γίνει εξουσία χρειάζεται σωστό ΣΚΟΠΟ, σχέδιο, οργάνωση, κίνημα κλπ και όλα να είναι προσαρμοσμένα στο σκοπό της κατάκτησης της εξουσίας από το λαό.

* Η δήλωση - ψήφος "ανάθεσης" από το λαό αυτής της ΔΥΝΑΜΗΣ του σε ένα μειοψηφικό υποκείμενο σημαίνει παραίτηση του από τη θέληση για κατοχή της εξουσίας από τον ίδιο.  Αυτό επιδιώκουν όλοι οι ολιγαρχικοί. Γι αυτό, μέσω των ολιγαρχικών εκλογών,  όλοι τους καλλιεργούν  στους υπηκόους την αντίληψη της επιλογής (μιας μειοψηφίας νταβατζήδων) για "ανάθεση" – υποταγή της δύναμής τους, στην εξουσία τους και όχι στην ανάθεσή της ΔΥΝΑΜΗΣ τους στο ΚΙΝΗΜΑ για την κατάκτηση της ένοπλης εκτελεστικής εξουσίας από τον ίδιο το λαό. (Γιατί ΜΟΝΟ κινηματικά μπορεί να συντρίψει την ολιγαρχική ένοπλη εκτελεστική)

* Μας λένε οι ολιγαρχικοί ότι η ΨΗΦΟΣ είναι ΔΥΝΑΜΗ - ΕΞΟΥΣΙΑ. Παπαριές. Η ψήφος δεν είναι κάποιο συνειδητό υποκείμενο. Η ψήφος από μόνη της δεν είναι τίποτα. Άρα η ψήφος θα είναι δύναμη  ή  εξουσία ΜΟΝΟ αν το υποκείμενο που ψηφίζει ΕΧΕΙ πραγματικά δύναμη -  εξουσία μέσα στην κοινωνική ζωή.

 Όμως ο λαός δεν έχει καμιά απολύτως εξουσία. Πάντα μια μειοψηφία αποφασίζει και του επιβάλλει όποιους "νόμους" γουστάρει αυτή, όποιο νόμοι τη συμφέρουν. . Δηλαδή μια μειοψηφία καθορίζει πλήρως τη ζωή του λαού. (Εξουσία είναι η δύναμη ενός υποκειμένου με την οποία μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του. Ο λαός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να επιβάλλει τη θέλησή του, μέσα στα πλαίσια των ολιγαρχικών συστημάτων. Άρα δεν έχει καμιά εξουσία. Άρα η ψήφος του στα ολιγαρχικά συστήματα είναι τζούφια. Την εξουσία την κατέχει μια δράκα διεστραμμένων.)

* Αν κάποια κόμματα – «μεσσίες» θέλουν μονο να μετρήσουν την αποδοχή των απόψεών τους από το λαό, γιατί συμμετέχουν στις ολιγαρχικές εκλογές (οι οποίες στηρίζουν ιδεολογικά το σύστημα) και δεν το αναθέτουν σε μια εταιρία δημοσκοπήσεων για να το μάθουν; (Τα χρήματα που θα ξοδέψουν σε τούτη την περίπτωση θα είναι λιγότερα από τη συμμετοχή τους στις ολιγαρχικές εκλογές)