bezedakos

bezedakos

24 Σεπτεμβρίου 2019

«ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΣ «ΕΞΥΠΝΕ».





Σίγουρα φταίει ο καπιταλισμός ΑΛΛΑ...

Έχουμε ένα δένδρο ηλιόφιλο. Ο ίσκιος, δηλαδή η μη επαφή του με τον ήλιο όχι μόνο δεν το βοηθά να κάνει καρπούς αλλά αργά ή γρήγορα το ξεραίνει. Η αιτία λοιπόν που το ξεραίνει είναι αδιαμφισβήτητα Ο ΙΣΚΙΟΣ (καπιταλισμός). Αν λοιπόν θέλουμε το δένδρο τι θα πρέπει να κάνουμε: Να χτυπήσουμε τον ίσκιο με πέτρες; Να τον μαστιγώσουμε; Να τον πλακώσουμε στις μπουνιές και τις κλωτσιές ή να εναντιωθούμε στο αντικείμενο που προκαλεί τον ίσκιο; Μήπως θα πρέπει να βγάλουμε από τη μέση το αντικείμενο; Δηλαδή μήπως θα πρέπει δράσουμε (καταστρέψουμε, αποφύγουμε κοκ) κατά της αιτίας που προκαλεί τον ίσκιο στο συγκεκριμένο χώρο;
Οι βασικές αιτίες που γέννησαν και διατηρούν το φαινόμενο του καπιταλισμού είναι 1.Η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων (τεχνολογία) και 2. Η κατοχή της ένοπλης εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας από μια ισχνή μειοψηφία (κατοχή της "πολιτικής" εξουσίας από μια μειοψηφία -μειψηφιαρχία).
Έτσι, αν θέλουμε πραγματικά να εναντιωθούμε στον καπιταλισμό (ίσκιο) θα πρέπει να εναντιωθούμε στην αιτία που μπορεί να του δίνει υλική υπόσταση. Φυσικά δεν θα εναντιωθούμε στην πρόοδο της τεχνολογίας. Άρα μας μένει να αφαιρεθεί η εξουσία αυτή από τα χέρια μιας μειοψηφίας και να αποδοθεί στους λαούς.
Στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της τεχνολογίας, αν η εξουσία περάσει στα χέρια ΤΩΝ ΛΑΩΝ (και τελικά ο κάθε κοινωνικός κανόνες να είναι επιλογή της πλειοψηφίας του κάθε λαού), ΤΟΤΕ ο καπιταλισμός θα έχει ελάχιστες μέρες ζωής.
* Αν δεχθούμε το σκέτο "φταίει ο καπιταλισμός" χωρίς να πάμε στην αιτία που τον θρέφει, τότε οδηγούμαστε σε έναν ΑΕΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, σε αγώνες εναντίων σκιών. Δεν μπορεί να υπάρξει ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ αντικαπιταλισμός δίχως ΑΝΤΙΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟ.
Ο "ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ" των λενινιστών, δεν περιέχει αντιολιγαρχισμό αλλά φιλο ολιγαρχισμό. Θέλουν η μειοψηφία του κόμματος να κατακτήσει την εξουσία. 'Ετσι όμως θα έχουμε μια άλλη μορφή ταξικών συστημάτων, καταπιεστικών συστημάτων κάποια ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ "ΙΣΚΙΟΥ". Αυτός ο αντικαπιταλισμός είναι παγίδα για τους λαούς.
Γι αυτό και οι προσβλητικές εκφράσεις του τύπου "ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ".

ΥΓ. * Στην ανθρώπινη ιστορία είχαμε καταπιεστικά συστήματα, φτώχεια, εξαθλίωση κλπ αλλά χωρίς καπιταλισμό. Είχαμε τη δουλοκτησία και τη φεουδαρχία. Κοινό στοιχείο ΟΛΩΝ αυτών των ταξικών συστημάτων και του σημερινού καπιταλισμού είναι η κατοχή ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ από μια μειοψηφία, η οποία δια μέσου αυτών των εξουσιών επιβάλλει τη θέλησή της στην πλειοψηφία.

Άρα. «Έξυπνε ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ».