bezedakos

bezedakos

6 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ


Τι να αποφασίσει ο καθένας μας; Τι να αποφασίσει ο λαός στην κάλπικη κάλπη του ολιγαρχικού δημοψηφίσματος;

Οχιά  διμούστουνη  στον  δεξιό  κόρφο του ή οχιά  διμούτσουνη στον αριστερό κόρφο του;  «Πρέπει να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα!!!»

Όμως με κορώνα κερδίζει η ολιγαρχία και με γράμματα χάνει ο λαός. Τι να διαλέξει;

Ας το εξηγήσουμε:

Αν η πλειοψηφία επιλέξει το ΝΑΙ τότε οι ευρωληστές μαφιόζοι θα πουν:
« Βρε τούτοι εδώ είναι μαζόχες. Τους πηδάμε και τους δέρνουμε και πάλι κολλάνε μαζί μας. Τους ξεσκίζουμε και πάλι την ΕΕ θέλουν, το ΝΑΤΟ και το ευρώ μας. Τους φτύνουμε και κολλάνε πάνω μας σα γραμματόσημα. Λοιπόν τους βαράμε στο κεφάλι όσο γουστάρουμε. Πόσα μέτρα δις τους προτείναμε την τελευταία φορά; Δέκα δις; Ας ανεβούμε στα 12 – 15 – 20 κλπ. Τι; Θα γίνει το χρέος τους μη βιώσιμο; Μα ήδη είναι. Δεν πειράζει θα τους πάρουμε  όλο τον ορυκτό πλούτο, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα μουσεία, τα σπίτια, τα κτήματα. Έτσι ίσως μας συμφέρει περισσότερο».

Αν η πλειοψηφία επιλέξει το ΟΧΙ τότε θα πουν:
 «Βρε τούτοι δεν κατάλαβαν τι σημαίνει απόλυτη ολιγαρχική κοινοβουλευτική κυριαρχία – «δημοκρατία», χα! Χα!». Εμπρός λοιπόν. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Να τιμωρηθούν έτσι ώστε στο μέλλον να μην ξανασκεφτεί κανείς να σηκώσει το βλέμμα τους επάνω μας. Τους χτυπάμε αλύπητα όπως πάντα. Τους προτείνουμε 12 – 14 - 20 δις κλπ δηλαδή πολλά πάρα πάνω από εκείνα που απέρριψαν. Τους ταπεινώνουμε όλους. Δεν τα δέχονται; Ωραία. Κλειστές οι τράπεζες επί αόριστο χρόνο. Να πεινάσουν όπως το 1941 και έπεται συνέχεια. ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!»
 Εδώ ο Τσίπρας (και οι πέριξ αυτού ολιγαρχικοί) θα έχει το δίλλημα. Ή υπογράφει και ξεφτιλίζεται περισσότερο αλλά παραμένει στην εξουσία (πολύ πιθανό λόγω της εξουσιοαρρώστιας του) ή προκηρύσσει εκλογές. ( Η εξουσιολαγνεία του είναι τέτοια που πέρσι  έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της κομισιόν των δολοφόνων!!!) Στη δεύτερη περίπτωση  είναι άμεσα χαμένος. Και να τον ξαναψηφίσει ο λαός πάλι στο ίδιο αδιέξοδο θα τον φέρουν οι εταίροι του, οι αγάπες του,  οι ευρωμαφιόζοιν του. Αν βγουν οι άλλοι ολιγαρχικοί,  θα είμαστε πάλι σαν λαός, στα ίδια αρχικά αδιέξοδα του ΝΑΙ.
Αν λοιπόν θελήσουν να τιμωρήσουν όποιον δεν υποτάσσεται ΑΠΟΛΥΤΑ στην ολιγαρχική απολυταρχική εξουσία τους, θα κοροϊδεύουν κάνοντας ότι συζητάνε. Θα κάνουν το ίδιο όπως έκαναν τους τελευταίους μήνες. Τελικά δεν υπόγραψαν καμιά συμφωνία γιατί δεν την ήθελαν οι τοκογλύφοι μαφιόζοι και όχι επειδή αντιστεκόταν  με σθένος σαν νέος Τσε Γκεβάρα ο Τσίπρας για να προστατεύσει το λαό.
(Αύριο οι ολιγαρχικοί του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να βγουν και να μας πουν ότι δεν υπέγραφαν συμφωνία σαν τους άλλους γιατί αγαπάνε το λαό, είναι πονόψυχοι και ότι  ήθελαν να προστατέψουν το λαό κοκ. Η αλήθεια όμως είναι, όπως του ξέφυγε του Τσίπρα στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι οι εταίροι του, οι ολιγαρχικοί μαφιόζοι τον κορόιδευαν διαρκώς. Πρακτικά από ότι γνωρίζουμε, οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ  είχαν ξεκινήσει με το να μην θέλουν ούτε το
mail Χαρδούβελη το οποίο  πρότεινε μέτρα λίγο πάνω από το 1 δις. Όμως οι ευρωληστές τους τα πήγαν πάρα πάνω. Τι να κάνει λοιπόν ο Τσίπρας _- που θέλει να σώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη-; Τα αποδέχθηκε προφορικά στις κατά ιδίαν συζητήσεις τους. Αμέσως όμως οι διμούτσουνες οχιές  τα πήραν πίσω  και τα ανέβασαν πάλι. Και όταν  ο Τσίπρας δέχθηκε και τούτο το ανέβασμα, του ανέβασαν ξανά τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Προς το τέλος ο Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκαν με δική τους πρόταση να περάσουν δολοφονικά μέτρα των 8 δις!!! ΚΑΙ ΟΜΩΣ οι φίλοι του, οι εταίροι του, οι δημοκράτες του τα ανέβασαν και πάλι……….).
Πολύ νηπιακό επιχείρημα ότι με το ΟΧΙ θα αυξηθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης.
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα για να ικανοποιούν την εξουσιολαγνεία τους. Μα πρόσφατα , με τις ολιγαρχικές εκλογές είχαν ένα υψηλό ποσοστό. Όμως που το έγραψαν αυτό το ποσοστό οι διμούτσουνες οχιές; Στα ….
Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι την οικονομική και την πολιτική ολιγαρχία δεν την ενδιαφέρει η όποια πλειοψηφική θέληση του λαού. Δεν χαμπαριάζουν από τέτοια. Δεν τους νοιάζει το δίκιο ή αν θα πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι.  Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι την οικονομική ολιγαρχία τη νοιάζει μόνο το συμφέρον της και γι αυτό βομβαρδίζει και σφάζει παιδάκια σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κοκ.  (Πράγματα που τα ξεπερνά στα γρήγορα  η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μας τους παρουσιάζει σαν καλοκάγαθες υπάρξεις  που μπορούν να πειστούν από τα κατάλληλα επιχειρήματα, του κατάλληλου και καπάτσου διαπραγματευτή κλπ!!!!!! Ήμαρτον! Και γι αυτό μας λένε ότι το μέλλον μας θα πρέπει να είναι μαζί με αυτούς δηλαδή κάτω από τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Κρύβουν την άκρως ολιγαρχική φύση της ΕΕ από τα γεννοφάσκια της, κρύβουν ότι ο λύκος δεν μεταλλάσσεται σε αρνί και βασικά μας κρύβουν ότι ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ!!!!!).
Έκρυβαν χρόνια από το λαό την αλήθεια και του λοβοτομούσαν την κατάλληλη λαϊκή συνείδηση,  την κατάλληλη λαϊκή οργάνωση και προγραμματισμό και σε λίγο θα μας ζητήσουν και «τα ρέστα μας». Έλεγαν του λαού χιλιάδες ψέματα για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, Μάαστριχτ  κλπ από την εποχή της λεγόμενης μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα οδηγώντας έτσι το λαό σε τραγικά αδιέξοδα, καθιστώντας τον παράλληλα ανήμπορο  να αντιδράσει (σήμερα) αποτελεσματικά απέναντι στις  διμούτσουνες δηλητηριώδεις ολιγαρχικές οχιές. Ήταν και είναι τεράστια εγκληματική η πολιτική αυτών των συνειδητών ολιγαρχικών ρεφορμιστών διαχρονικά. Και σήμερα ακόμα δεν έχουν τσίπα. Εξακολουθούν να ποτίζουν με υδροκυάνιο την κοινωνική συνείδηση. Εξακολουθούν να προστατεύουν, προπαγανδιστικά,  τους ολιγαρχικούς νταβατζήδες της Ευρώπης αποκαλώντας τους δημοκράτες κλπ. (Ακόμα έφτασαν στο σημείο για να μη χρησιμοποιείται μια κακόηχη λέξη όπως η λέξη τρόικα , πέρασαν την άποψή τους να τους αποκαλούμε θεσμούς!! Τους προστατεύουν όσο μπορούν!!)


ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ το απόλυτο βέβαιο λοιπόν είναι ότι μετά το ολιγαρχικό δημοψήφισμα,  ο λαός θα υποστεί δυσβάσταχτα μέτρα τα οποία θα είναι πάνω από 8 δισεκατομμύρια.

Τι να επιλέξει λοιπόν ο καθένας μας στο συγκεκριμένο δίλλημα του δημοψηφίσματος - παγίδα για το λαό;

Μα ακριβώς αυτό που θα επέλεγε αν κάποιοι νταβατζήδες του έλεγαν να διαλέξει  αν θέλει να του βάλουν τη διμούτσουνη οχιά στο δεξιό κόρφο ή στον αριστερό του ή αν προτιμούσε αυτή την οχιά στο μπροστινό μέρος του βρακιού του ή στο πίσω μέρος.
 Και το πιο πάνω παράδειγμα δεν είναι υπερβολή και δεν έχει καμιά διαφορά  με τα ολιγαρχικά δημοψηφίσματα και τις ολιγαρχικές κοινοβουλευτικές εκλογές που γίνονται διαχρονικά.
Οι περισσότεροι λοιπόν θα εναντιώνονταν μπροστά σε αυτό το δίλλημα και θα έφευγαν από  κοντά τους και θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από δαύτους.  (Σήμερα όμως, στην προκείμενη περίπτωση, τους έχουν δεμένη τη σκέψη τα ολιγαρχικά κόμματα και τα ολιγαρχικά κανάλια και οι περισσότεροι θα διαλέξουν ή τον ένα κόρφο ή τον άλλο.)

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ;
Για να είναι ένας λαϊκός αγώνας νικηφόρος, πρέπει πρώτα να υλοποιούνται κάποιες νομοτελειακές προϋποθέσεις.
Αν αυτές οι προϋποθέσεις υλοποιούνται τότε ΠΑΝΤΑ Ο ΔΑΥΙΔ  ΘΑ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ δηλαδή όσο μικρή και να είναι μια Χώρα, ο λαός της θα αποκρούει και θα νικά πολύ ισχυρότερους αντιπάλους. Αυτό έχει δείξει η ιστορία με αμέτρητα παραδείγματα (πχ νίκη της Κύπρου επί των Άγγλων κοκ).

*Πρώτα από όλα θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα η πλειοψηφία της κοινωνικής συνείδησης για το ΣΩΣΤΟ (ΔΙΚΑΙΟ) και το τελικά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ (ΕΦΙΚΤΟ) του αγώνα. (Αν πιστέψει σε κάτι σωστό και εφικτό ο λαός θα είναι σχεδόν  πάντα νικητής και ας χρειαστούν πολλές θυσίες. Πχ 1940 και μετά εθνική αντίσταση)

ΣΟΣ *Δεύτερον θα πρέπει να προσδιορίσει σωστά την ταυτότητα του πραγματικού εχθρού. (πχ να μην συγχυστεί και θεωρεί φίλο και σύμμαχό του τον πραγματικό εχθρό του όπως θέλουν να κάνουν οι ολιγαρχικοί να πιστέψουμε ότι όλοι οι ολιγαρχικοί (εσωτερικού και εξωτερικού)  είναι φίλοι μας και όχι οι πραγματικοί εχθροί μας. ( Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και πολλά  άλλα ολιγαρχικά κόμματα, μας παρουσιάζουν (διαχρονικά) όλους τους χειρότερους εχθρούς του λαού, όλα τα ύψιστα ρεμάλια, εγκληματίες και αποβράσματα της κοινωνίας, όλες τις ενώσεις αυτών (πχ ΕΕ, ΝΑΤΟ) σαν τους καλύτερους (και άκρως αναγκαίους) φίλους του λαού.
Έτσι ένα μεγάλο μέρος του λαού, εξ αιτίας της προπαγάνδας τους έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.)


*Τρίτον να προσδιορίσει σωστά τι θα φτιάξει  (ποιό πολιτικοοικονομικό σύστημα θα πρέπει να φτιάξει, ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ και ποιά τα βασικά του στοιχεία) μετά από την πιθανή νίκη επί του εχθρού.
*Τέταρτον. Ποια θα είναι η τακτική (χρονικά κατάλληλη με τον όποιο συσχετισμό δύναμης) με τελικό στόχο τη δυνατότητα απόκρουσης της όποιας τελικής βίας που θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει  οπωσδήποτε ο εχθρός.
(Φυσικά για όλα αυτά θα χρειάζεται πάντα η κατάλληλη οργάνωση και κάποιες άλλες προϋποθέσεις.)

Σήμερα   τι υπάρχουν από όλα αυτά; Ούτε καν το πρώτο απαιτούμενο. Τα ολιγαρχικά κόμματα, συμπεριλαμβανόμενου και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ  έχουν εξουδετερώσει την πλειοψηφία της κοινωνικής συνείδησης. Την έχουν οδηγήσει πολύ μακριά από τους πραγματικούς σκοπούς και στόχους.

Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να  συνεχίσουμε τον αγώνα (ιδεολογικό και κινηματικό) για την κατάλληλη διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης.
Μπροστά με την επαναστατική αισιοδοξία.

Επομένως, οι συγκριτικά λίγοι σήμερα επαναστάτες σήμερα, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσο μπορούν περισσότερους από την προπαγάνδα, εκβιασμούς και θανάσιμα διλλήματα της οικονομικοπολιτικής ολιγαρχίας και να τους εμφυσήσουν το σωστό πρόταγμα.

ΥΓ1.
Να αναφέρουμε ένα παράδειγμα.
 Είναι,  σε μια πεδιάδα,  πέντε ένοπλοι στρατιώτες περικυκλωμένοι από άλλους πενήντα ένοπλους. Ο συσχετισμός της δύναμης είναι τρομερά αρνητικός για τους πέντε. Αν δώσουν μάχη θα είναι μάχη αυτοκτονίας. Ο συσχετισμός όμως δύναμης θα αλλάξει αν αυτοί οι πέντε στήσουν αργότερα μια κατάλληλη παγίδα στους πενήντα. Δηλαδή αν τους περιμένουν να περάσουν από ένα φαράγγι και αυτοί να βρίσκονται με τα όπλα τους στο υψώματα και ταυτόχρονα να τους επιτεθούν ξαφνικά.

Αν σήμερα κάποιοι μαξιμαλιστές καλούνε για κατά μέτωπο σύγκρουση, μια τέτοια σύγκρουση θα επιφέρει μεγάλη ήττα, πισωγύρισμα, απογοήτευση και διάθεση για νέο αγώνα, πιθανόν μετά από πολλές δεκαετίες.

Είμαστε σε πόλεμο. Επιλέγουμε τις κατάλληλες μορφές αγώνα για να πραγματοποιήσουμε όλες τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην νίκη των λαών.

Σκληρός και ταυτόχρονα όμορφος αυτός ο αγώνας.

ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ:

ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.

ΥΓ 2. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα μας παρέχουν στοιχεία για τα ποσοστά και το βαθμό με τον οποίο οι υπήκοοι χειραγωγούνται και οδηγούνται σε δρόμους που επιθυμεί ο δυνάστης τους.


 
ΟΕΝΔΕΛ  -  ΕΚΚ

       
ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ)