bezedakos

bezedakos

18 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ





«Μέσα στα ολιγαρχικά πολιτικά συστήματα  (όπως στην κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία δηλαδή στον κοινοβουλευτισμό, τη στρατιωτική ολιγαρχική δικτατορία κλπ),  δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υλοποιηθεί η  θέληση της πλειοψηφίας του λαού αν αυτή δεν συμφέρει την πολιτικοοικονομική ολιγαρχία.»
(Περίπου 2300 χρόνια το ίδιο δίδαγμα)

Αυτό  θα συμβαίνει γιατί ο λαός δεν έχει την παραμικρή δύναμη, την παραμικρή εξουσία. Και ας μας δουλεύουν οι ολιγαρχικοί, λέγοντάς μας ότι  «η εξουσία πηγάζει από το λαό και… κάτι τέτοιες παρλαπίπες».

Είτε με τα ολιγαρχικά δημοψηφίσματα είτε με τις κοινοβουλευτικές ολιγαρχικές εκλογές, ο λαός όχι μόνο δεν θα μπορεί ΠΟΤΕ να πραγματοποιεί  τη συνολική θέλησή του αλλά θα ζει και με την απόλυτη ψευδαίσθηση και αυταπάτη ότι μπορεί να επηρεάσει έστω και κατά το ελάχιστο την κατάμαυρη  μοίρα που γράφουν γι αυτόν  οι μισάνθρωποι και δολοφόνοι ολιγαρχικοί.
Και παλιοί και νέοι ολιγαρχικοί θα μπαίνουν διαρκώς μπροστά του πουλώντας του το "η ελπίδα έρχεται" σε αναπαλαιωμένες εκδοχές, μέσα σε παλιά ή νέα μαγαζιά (κόμματα) για να τον κρατούν διαρκώς κάτω από την απόλυτη εξουσία τους.


Ετούτο συμβαίνει γιατί ο λαός δεν κατέχει την εκτελεστική (ένοπλη και διοικητική), τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. (Και βασικά γιατί δεν έχει τα όπλα στα χέρια του).

Και μέχρι να περάσει (με επανάσταση) όλη η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική στα χέρια του, θα είναι αρνάκι  στην επιθυμία των ολιγαρχικών για το καθημερινό Πάσχα τους.

ΥΓ  Και μερικές «πρωτοπορίες» στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία, με εντελώς ελεγχόμενη  από την ολιγαρχία σκέψη, καλλιεργούν  και αυτοί τις ίδιες αυταπάτες στο λαό (τις περισσότερες φορές άθελά τους).
Η σκέψη τους είναι  μέσα στα πλαίσια που ελέγχονται με μεγάλη ευκολία από την ολιγαρχία.
Η μέθοδος ελέγχου είναι απλή. Η ολιγαρχία αλλοιώνει το περιεχόμενο  μερικών δεκάδων εννοιών και η «πρωτοπορία» υιοθετεί  «αμάσητες» αυτές τις αλλοιωμένες έννοιες. Έτσι η σκέψη εγκλωβίζεται στα πλαίσια που θέλουν οι ολιγαρχικοί και βρίσκεται διαρκώς και από παντού σε αδιέξοδα.
Παραδείγματα  εννοιών που έχει αλλοιώσει η πολιτικοοικονομική ολιγαρχία:  Δημοκρατία, ολιγαρχία, αντιπροσώπευση, νόμος, διαταγή, βία, αντιβία, ελευθερία, κράτος, δημόσιο, κοινωνία, ιδιοκτησία, Ευρώπη, θυσία, …. κοκ.

Για να γίνει κοινωνική επανάσταση είναι απαραίτητο να προηγηθεί επανάσταση  μέσα στις «πρωτοπορίες».  Και η πρώτη πράξη αυτής της επανάστασης είναι ο σωστός προσδιορισμός του περιεχομένου των εννοιών  (και οι σωστές ονομασίες των σημερινών και των μελλοντικών κοινωνικών καταστάσεων)  και κατόπιν, με αυτό το σωστό περιεχόμενο των λέξεων να γίνεται η επικοινωνία με το λαό .

ΟΕΝΔΕΛ  -  ΕΚΚ

     
ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ)