bezedakos

bezedakos

15 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ



   


Σήμερα (15/3/15) στην εφημερίδα το Πριν, Εφημερίδα του ΝΑΡ το οποίο είναι συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γράφει στο εξώφυλλό της:

«Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Η ΕΚΤ, ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Τι ωραία!! Στη Χώρα μας έχουμε δημοκρατία!! Δηλαδή έχουμε εξουσία του λαού!! Το λέει και το σημερινό Πριν.. Να το πιστέψετε.
Εξουσία είναι η δύναμη ενός υποκειμένου να επιβάλει τη θέλησή του πάνω σε άλλα υποκείμενα. Επομένως ο λαός της Χώρας μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του πάνω σε όλα τα άλλα μειοψηφικά υποκείμενα και όχι το αντίστροφο!!!!
Ο λαός σήμερα στη Χώρα μας κατέχει ΜΟΝΟΣ του τη δύναμη (ένοπλη), μόνος του φτιάχνει τους κοινωνικούς κανόνες, μόνος του τις επιβάλλει, μόνος του τις ελέγχει και μόνος του είναι υπεύθυνος απέναντι.. (στον εαυτό του). Ο λαός μας κατέχει όλη την ένοπλη εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.  Όλα αυτά τα κατέχει ο λαός και όχι μια εκλεγμένη ή μη εκλεγμένη μειοψηφία. Διότι αν τα κατείχε μια μειοψηφία τότε θα ήταν ολιγαρχία και όχι δημοκρατία. Ευτυχώς όμως που τα κατέχει ο λαός και έτσι δεν έχουμε κοινοβουλευτική ολιγαρχία ή κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία… αλλά δημοκρατία.
Έχουμε δημοκρατία!!! Πρέπει επιτέλους να πειστούμε γι αυτό και αν δεν πειθόμαστε τότε ας αναλάβει χρέη πειθούς μας μια κάποια  «πρωτοπορία», επαναλαμβάνοντάς μας διαρκώς το τεθλιμμένο  αστικό μοτίβο «έχουμε δημοκρατία» (μήπως και μας γίνει πλύση εγκεφάλου).  Το ίδιο που λένε και επιθυμούν οι ταξικοί εχθροί μας οι αστοί!!! Ας τους κάνουμε τη χάρη. Ας τους δώσουμε ένα χεράκι βοήθειας.
Αφού λοιπόν ο λαός έχει την εξουσία-δημοκρατία τότε καλά να τα πάθει και να υποφέρει. Αφού έχει την εξουσία και δεν έχει το μυαλό να βρει λύσεις τότε η λύση ίσως να μην είναι η δημοκρατία (αφού είναι ανεπαρκές σύστημα) αλλά μια  ολιγαρχία ή ακόμα και ο ναζισμός αν χρειαστεί!!  Εδώ οδηγούν την κοινωνική συνείδηση.
Τι κρίμα καλοπροαίρετοι σύντροφοι να μπερδεύονται σχεδόν θανάσιμα στο δίχτυ λέξεων με απόλυτα αστικό περιεχόμενο!
Όμως από την άλλη, αν δεν πούμε  ότι από τη στιγμή  που ΕΚΛΕΓΕΙΣ  κάποιους έχεις δημοκρατία, αν δεν ταυτίσουμε οποιοδήποτε τύπο εκλογών με την ουσία της δημοκρατίας  τότε πως θα μπορέσουμε να ονομάσουμε «εργατική δημοκρατία» την Λενινική αντικομουνιστική θέση που λέει:
….. οι «αντιπρόσωποι»!! πρέπει να δουλεύουν πραγματικά,  πρέπει ΜΟΝΟΙ !!!!!!!! τους να ΕΚΤΕΛΟΥΝ τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ !!!!!!, πρέπει ΜΟΝΟΙ τους!!!!!! ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ τα αποτελέσματά τους στην πράξη, πρέπει να είναι απ' ευθείας υπεύθυνοι!! μπροστά στους εκλογείς τους.»
Πως θα ονομαστεί δημοκρατία το σύστημα των ολιγαρχικών εργατικών συμβουλίων τα οποία οδήγησαν και οδηγούν νομοτελειακά σε καθεστώτα όχι αντικαπιταλιστικά αλλά σε καθεστώτα του κομματικού καπιταλισμού όπως σε Σ.Ε, Αλβανία, Ρουμανία, Κίνα,Β. Κορέα, Βιετνάμ κλπ;   Ο σημερινός «αντικαπιταλισμός» τους, η «ανταρσία» τους ενάντια στον ιδιωτικό καπιταλισμό, οδηγεί με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια σε ολιγαρχικό κομματικό καπιταλισμό τύπου Β. Κορέας, Κίνας, Ρωσίας κλπ;
Πρέπει όμως να γίνει «ανταλλαγή φιλοφρονήσεων» με τους αστούς ή αμοιβαία λεκτική αναγνώριση των «δημοκρατιών» του καθένα. Ανταλλαγή «δημοκρατιών» με τον ίδιο στόχο. Το μπέρδεμα της κοινωνικής συνείδησης.
Και η ίδια στάση. Αποφυγή της αναφοράς του ορισμού ή ενός ορισμού της δημοκρατίας. Μόνο μια γενικολογία όπου μέσα της να μπορεί να χωρά κάθε είδους ολιγαρχικό τερτίπι.

Τι κρίμα που καλοπροαίρετοι αγωνιστές έχουν κολλήσει σε αντικομμουνιστικά δόγματα και σε ένα αντικομμουνιστικό λεξιλόγιο που τους οδηγεί να ταυτίζουν τη γενική έννοια των εκλογών με την έννοια της δημοκρατίας!!! Τι κρίμα που ό,τι κάνουν το κάνουν νομίζοντας ότι το κάνουν στο όνομα του κομμουνισμού ενώ στην ουσία το κάνουν για τον κομματικό καπιταλισμό! ! Τι κρίμα που η προσήλωσή τους  στα Λενινικά αντικομμουνιστικά δόγματα τους αφαιρεί τη δυνατότητα να αναλύσουν ακόμα και αυτή την απλή έννοια των εκλογών! Αν όμως δεν ήταν προσηλωμένοι στα αντικομμουνιστικά τους δόγματα θα διαπίστωναν ότι η γενική έννοια των εκλογών χωρίζεται σε δύο αντίθετες κατηγορίες δηλαδή στην κατηγορία των δημοκρατικών εκλογών και στην κατηγορία των ολιγαρχικών εκλογών!!!
Φαίνεται ότι για την επαναθεμελίωση του Κομμουνιστικού Κινήματος θα χρειαστεί ακόμα πολύ δουλειά και ιδιαίτερα πολύς διάλογος μεταξύ των καλοπροαίρετων κομμουνιστών.
Το κείμενο που κάνει το διαχωρισμό των εκλογών σε εκλογές δημοκρατικού τύπου και σε εκλογές ολιγαρχικού τύπου είναι σε αυτό το μπλόγκ  με τίτλο «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ»

http://bezedakos.blogspot.gr/2012/03/oi.html



(Όταν οι πελάτες εκλέγουν ένα ταξιτζή - μεταξύ δέκα ταξιτζήδων - και αυτός ο ταξιτζής,  όταν από τη στιγμή που θα εκλεγεί, θα έχει την εξουσία να καταναγκάζει  τους  πελάτες -εκλογείς του να τους πάει όπου γουστάρει ο ίδιος και όχι όπου θέλουν οι πελάτες ΤΟΤΕ οι εκλογές αυτού του τύπου είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ εκλογές.
Και αντίθετα, όταν οι πελάτες έχουν την εξουσία να δίνουν τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ εντολές στον ταξιτζή για τον προορισμό που θέλουν να πάνε ΤΟΤΕ οι εκλογές είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. Και στην πρώτη περίπτωση ο ταξιτζής είναι ένα ολιγαρχικό καθήκι ενώ στη δεύτερη είναι ένα δημοκρατικό εκτελεστικό όργανο.
Το δε πολιτικό σύστημα εξουσίας στην πρώτη περίπτωση είναι ολιγαρχία και στη δεύτερη είναι δημοκρατία.)

Ε. Κουμαριάς