bezedakos

bezedakos

24 Νοεμβρίου 2018

Ο ''ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ'' ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ




ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ.
Τα λαϊκά κινήματα χρειάζονται πρόταγμα που να έλκει την κοινωνική συνείδηση και όχι να την απωθεί.
Κομμουνισμός χωρίς την αυτοδιεύθυνση των λαών δεν υπάρχει. Και αυτοδιεύθυνση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ΕΝΟΠΛΗ, ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. Αυτό σαν βάση, για την αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων. Τώρα ΟΛΑ τα άλλα συστήματα όπου η εξουσία ανήκει σε μια μειοψηφία είναι αντικομμουνιστικά (και ας χρησιμοποιούν μερικά φιλεργτικό, φιλοκομμουνιστικό λεξιλόγιο).
Ο Μαρξ στην κριτική του για την κομμούνα λέει:
« Οι ένδοξοι Άγγλοι γραφιάδες της δεκάρας……κλπ…….. .
(Η κομμούνα) Δεν είναι η πολιτική αυτο-κυβέρνηση της χώρας μέσω μιας ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΚΟΜΜΑ, «πρωτοπορία», κλάμπ κλπ) και της ανάγνωσης των Times, είναι η πράξη ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ τον εαυτό του και ΑΠΟ τον εαυτό του .»
Ο Μαρξ λοιπόν εναντιώνεται στις ολιγαρχικές συλλογικότητες. Ετούτοι εδώ, που δεν έχουν καμιά σχέση με τον κομμουνισμό αλλά άμεση σχέση με τον αντικομμουνισμό με φιλεργατικό βερμπαλισμό, δεν θέλουν μεν την ολιγαρχική συλλογικότητα να σφετερίζεται την εξουσία των εργαζομένων αλλά θέλουν ακόμα κάτι χειρότερο. Θέλουν την εξουσία να τη σφετερίζεται ένα πρόσωπο. Τόσο (ντε φάκτο) αντικομμουνιστές.
ΦΥΣΙΚΑ αυτοί δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον Μαρξ και τον κομμουνισμό. Απλά ανήκουν στο κίνημα των φανατικών, στο αντιδραστικό κίνημα του Ελενηλουκαισμού.