bezedakos

bezedakos

13 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΜΕ ΝΕΡΟ



Μπορεί να κάνεις το λάθος να συζητήσεις με κάποιον «υπερπατριώτη» φασίστα χρυσαυγίτη - ναζιστή γιατί νομίζεις ότι έχει ίχνος λογικής και ανθρωπιάς.

Φυσικά, σου παρουσιάζεται σαν κάποιος που ξεχειλίζει από αγάπη για τους ανθρώπους  του ιδίους όμως έθνους. Παρουσιάζεται ότι έχει για ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ την αγάπη του για τους ομοεθνείς του.
 Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να επιφυλάσσει απέραντο μίσος και εξόντωση, σύμφωνα με την ψυχασθενική «ιδεολογία» του.

Εδώ, αν έχεις διαπράξει το λάθος, καλό θα είναι να  ξεκινήσεις με κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις όπου από τις απαντήσεις θα  κατορθώσεις να μετρήσεις το βαθμό ηλιθιότητας, της μισανθρωπιάς και του ψυχικού δηλητήριου από το οποία θα διακατέχεται ο συνομιλητής σου.

Τον ρωτάς: «Οι άνθρωποι με  τους οποίους έχεις ίδια καταγωγή, γλώσσα, ήθη, έθιμα, πολιτισμικές παραδόσεις, θρησκεία κοκ, είναι όλοι καλοί, μορφωμένοι, τίμιοι, εργατικοί, πολιτισμένοι κλπ
Η απάντησή του ΠΙΘΑΝΟΝ είναι «όχι». (πιθανόν γιατί δεν έχουν και πολύ φαιά ουσία)
 Συνεχίζεις. «Στην πατρίδα σου δεν υπάρχουν κλέφτες, ληστές, λωποδύτες, βιαστές, φονιάδες, παιδεραστές, καπιταλιστές, τραπεζίτες, οικονομικοπολιτικοί ολιγάρχες κοκ
 Η απάντηση λογικά πιθανόν να είναι:
«Βεβαίως υπάρχουν και τέτοιοι.»
Ετούτη η απάντηση ασφαλώς και είναι σωστή αφού σε όλες τις χώρες υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι.

Μετά περνάμε σε μια κύριας σημασίας ερώτηση:
« Υποθετικά. Αν ήσουν αναγκασμένος να επιλέξεις μεταξύ δύο περιπτώσεων για το ποιόν θα έβαζες μέσα στο σπίτι για να συγκατοικήσεις  ένα αρκετό διάστημα μαζί του. Δηλαδή ποιόν θα διάλεγες για συγκάτοικο; Κάποιον ομοεθνή σου ο οποίος είναι αποδεδειγμένα δολοφόνος, ληστής, παιδεραστής, βιαστής κωλομπαράς κλπ ή  κάποιον αλλοεθνή - ξένο ο οποίος αποδεδειγμένα είναι Άνθρωπος (με το Α κεφαλαίο)
Να μην είμαστε σίγουροι ότι όλοι  οι εθνικιστές θα απαντούσαν το προφανές. Αυτοί όμως που θα απαντήσουν (και το πιστεύουν) ότι θα προτιμούσαν να συγκατοικούν με έναν ομοεθνή τους δολοφόνο, βιαστή, λωποδύτη κλπ είναι απόλυτα βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα (αν δεν το έχουν ήδη πράξει) θα διαπράξουν κάποιο φοβερό έγκλημα. Η συνείδησή τους έχει ξεπεράσει τα όρια της απόλυτης νοσηρότητας και η τεράστια δυστυχία τους δεν επιδέχεται πια καμιά θεραπεία.

Αλλά η απάντηση μπορεί να είναι και η αυτονόητη:
«Σε τούτη την περίπτωση θα προτιμούσα να συγκατοικήσω με έναν μη ομοεθνή Άνθρωπο.» 
Όμως εδώ, μόλις καταλαβαίνεις ότι ο συνομιλητής σου ζει μέσα σε ένα  απόλυτο νοητικό «ντιρλαντά». Με την απάντησή του αυτή, ότι θα προτιμούσε να συγκατοικήσει με έναν αλλοεθνή,  είναι σαν να παραδέχεται ότι σαν ΥΠΕΡΤΑΤΗ αξία για την ανθρώπινη συμβίωση δεν μπορεί να σταθεί η αξία της ΡΑΤΣΑΣ ή του ΕΘΝΟΥΣ, την οποία προβάλει σαν ιδεολογία  αλλά οι αξίες της ανθρωπιάς.

Όντως. Οι ανώτατες αξίες για την ανθρώπινη επιβίωση, για την ανθρώπινη συμβίωση και ευδαιμονία είναι οι οικουμενικές – διεθνιστικές αξίες του ανθρωπισμού, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των ανθρώπων οι οποίες φυσικά είναι ανεξάρτητες και πάνω από έθνη, φυλές, πολιτισμούς κλπ.
Μέγιστη αξία λοιπόν έχει ο άνθρωπος ή αλλιώς το ανθρώπινο είδος, η ανθρώπινη ζωή χωρίς φυλετικές ή άλλες διακρίσεις.

Εδώ κανονικά, ένας άνθρωπος με στοιχειώδη λογική θα είχε καταλάβει την τεράστια αντίφαση στις αντιλήψεις του, θα είχε δεχθεί το λάθος του και θα σταματούσε τη συζήτηση.

 Όμως ο εθνικιστής – φασίστας - ναζιστής δεν είναι άνθρωπος με λογική. Έχει την ψυχολογία του εγκληματία χούλιγκαν. Ο χούλιγκαν πέρα από κάθε ίχνος λογικής θέλει και επιδιώκει την εξόντωση οπαδών άλλων ομάδων
. Βάζει τη σημαία της ομάδας του στο λαιμό, συγκινείται στη θέα της, ακούει τον ύμνο της ομάδας του, δακρύζει (ο ηλίθιος) και μετά ξεχύνεται στους δρόμους για να μαχαιρώσει  οπαδούς άλλης ομάδας, τους ανθρώπους ντυμένους με τα χρώματα άλλων ομάδων. Ο χούλιγκαν δεν έχει κανένα πραγματικό όφελος από αυτές τις εγκληματικές πράξεις του και δεν έχει κίνητρο κάποια αθλητική «ιδεολογία». Το πραγματικό κίνητρό του είναι η εκτόνωση των αρνητικών συναισθημάτων που βιώνει λόγω της ψυχικής διαταραχής του από κάποια κρυφή ή φανερή  ψυχική ασθένεια.
Ο εθνικιστής είναι ψυχολογικά ένας χούλιγκαν, ένας νοητικά ασθενής  που στη θέση της σημαίας της ομάδας του έχει τη σημαία του έθνους του για να καλύψει την σκατοψυχιά του.
Μέγιστη αξία για τον πατριώτη – εθνικιστή – χρυσαυγίτη είναι η νοσηρά  ανάγκη για τη διοχέτευση του συσσωρευμένου μίσους του από τις ψυχικές του ανωμαλίες.
Ψάχνει να βρίσκει αφορμές και ανόητες δικαιολογίας για να βάζει μέσα του μίσος και μετά να το εκτοξεύει κατά κάποιων απλών συνανθρώπων του.
Μετρά την «αγάπη» του για κάποιους ανθρώπους, από το μέγεθος του μίσους που νιώθει και εκφράζει έμπρακτα για κάποιους άλλους
.
(Είναι σαν κάποιος ψυχασθενής γονιός να θέλει να αποδείξει την «αγάπη του» για τα παιδιά του, μισώντας και εξοντώνοντας  τα παιδιά του γείτονα).

Όμως ο στόχος των «πατριωτών» που είναι στελέχη φασιστικών συμμοριών, δεν είναι μόνο οι ανυπεράσπιστοι αλλοεθνείς τους οποίους θέλει να χτυπά μέχρι θανάτου με τα «τάγματα εφόδου». Στόχος τους βασικός είναι να επιβάλουν οι ίδιοι μια ολιγαρχική δικτατορία, μια τυραννία  στο λαό του έθνους τους που δήθεν κόπτονται για το καλό του.  Στο βάθος είναι η βαριά ασθένειά τους, η τεράστια διαστροφή τους να εξουσιάζουν, να καταπιέζουν τους άλλους.
Αντιπαλεύουν τη συνεργασία των καταπιεσμένων λαών στον αγώνα ενάντια στην παγκόσμια ολιγαρχία. Αυτός είναι ο βασικός συστημικός ρόλος τους. Να μην μπορέσουν να απελευθερωθούν οι λαοί. Να είναι εχθροί μεταξύ τους και έτσι να τους έχει στο χέρι η παγκόσμια ολιγαρχία.

Και μην παρασύρεται κανείς από τα λόγια τους για δήθεν υπεράσπιση της πατρίδας τους (πατριωτισμός του κώλου) . Ιστορικά και σχεδόν πάντα όταν μια μεγαλύτερη σε ισχύ ξένη ολιγαρχία κατακτά στρατιωτικά τη χώρα του λαού τους, αυτοί συνεργάζονται με τον κατακτητή. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε σε όλες τις χώρες που τις κατάκτησαν οι ολιγαρχικοί γερμανοί ναζιστές. (Πχ Ελλάδα, Ουκρανία, Γαλλία κοκ)
Σε όλες αυτές τις χώρες έγιναν συνεργάτες των Γερμανών.

Στη Χώρα μας οι ταγματασφαλίτες – γερμανοτσολιάδες ήταν συνεργάτες των γερμανών. Και ποιοι μας παρουσιάζονται σήμερα σαν υπερπατριώτες; Οι περισσότεροι από αυτούς είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων λαοπροδοτών. (Δύσκολο να βρεις κάποιον από δαύτους όπου ο παππούς του ή ο πατέρας του δεν ήταν προδότης.)
Και αν αύριο, ω μη γένοιτο, κατακτούσαν τη Χώρα μας οι Τούρκοι ολιγαρχικοί, αυτοί θα ήταν οι καλύτεροι συνεργάτες τους, γιατί η λαοπροδοσία είναι βασικό στοιχείο της ψυχανωμαλίας τους παρά τα παχιά λόγια τους περί αγάπης για το λαό τους.
Και αν ετούτοι οι κατακτητές έβγαζαν φιρμάνι που θα έλεγε ότι για κάθε Τούρκο εκτελεσμένο από Έλληνες αντιστασιακούς, για αντίποινα, θα σκότωναν 100 Έλληνες, τότε είναι που θα είχαν τη δικαιολογία για να γίνουν  αμέσως τουρκοτσολιάδες. Ταυτόχρονα δε, θα δήλωναν υπερπατριώτες εθνικιστές, (ναζιστές) όπως οι πρόγονοί τους γερμανοτσολιάδες.

ΥΓ.
 Ήρθε η πληροφορία στα αυτιά μου ότι σε μια κωμόπολη της Εύβοιας κινητοποιούνται τα φασισταριά για να κυνηγήσουν μετανάστες που πρέπει να φιλοξενηθούν σε ένα ξενοδοχείο.
Πάντως οι πληροφορίες είναι ότι στην κατοχή πάρα πολλοί από τους εκεί κατοίκους ήταν συνεργάτες των γερμανών, φορούσαν γερμανική στολή και ότι είχαν εξοντώσει, βιάσει και κάψει μια άλλη κωμόπολη της Εύβοιας όπου οι κάτοικοί της ήταν αντιστασιακοί.


ΡΔ