bezedakos

bezedakos

28 Απριλίου 2017

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ; ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ









Σύμφωνα με τα παρουσιαζόμενα βίντεο,  μπορεί να παραχθεί πάμφθηνα καθαρή – οικολογική ενέργεια από το νερό. Μπορεί να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια, κινητική και θερμική.
 Όμως ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, τότε γεννιούνται μερικά ερωτήματα.
Πρώτον. Ο λαός θα ήθελε να συνεχίζει να πληρώνει τόσα πολλά για ενέργεια;
 Δηλαδή θα ήθελε να πληρώνει τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ιδιωτικοποιημένης «Δ»ΕΗ ή καλύτερα ΙΕΗ; Θα ήθελε να πληρώνει πετρέλαια και βενζίνες για να κινηθεί;  Θα ήθελε να πληρώνει τόσα πολλά για θέρμανση το χειμώνα ή και για μαγείρεμα; Θα ήθελε να καταστρέφεται το περιβάλλον από την καύση πετρελαίου ή άλλων ουσιών για την παραγωγή ενέργειας;
 Συναφές με το πιο ερώτημα είναι και το εξής: Θα ήθελαν οι λαοί να γίνονται πόλεμοι και να σκοτώνονται τα παιδιά τους για το ποιος ιδιώτης-διεστραμμένος  θα βάλει τελικά χέρι σε πετρέλαια και φυσικό αέριο;
Δεύτερον.  Αν υποθέσουμε σαν δεδομένο ότι είναι εφικτή σήμερα αυτή η πάμφθηνη και οικολογική ενέργεια  τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν γίνεται κτήμα του λαού.  Μα φυσικά, αν  γινόταν κτήμα του λαού, τότε τα τεράστια ιδιωτικά κεφάλαια που έχουν επενδυθεί από ελαχίστους  στην ενέργεια (σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα) θα καταστρέφονταν.  Αυτοί οι καπιταλιστές δεν θα είχαν πια κέρδη αλλά ζημιές. Τα κεφάλαιά τους θα  χάνονταν , ενώ κάποιοι από αυτούς ίσως θα ήταν αναγκασμένοι να ζήσουν σαν κοινοί θνητοί και η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία θα κλυδωνιζόταν.
Για να διατηρηθεί λοιπόν των ο πλούτος των ελάχιστων οικονομικών ολιγαρχών θα πρέπει να ζουν στη μιζέρια και στην κόλαση δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Χωρίς ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί οικονομικό ολιγαρχικό σύστημα.
Τα πολιτικά ολιγαρχικά συστήματα υπάρχον για να στηρίζουν τα οικονομικά ολιγαρχικά συστήματα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διαρκή εγκλήματα κατά της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Γι αυτό το λόγο κρατούν πρωτίστως την ένοπλη εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία στα χέρια τους
.
Να τι σημαίνει κοινοβουλευτική ή φασιστική ολιγαρχική δικτατορία.
Ανεξάρτητα από το αν η παρουσιαζόμενη σαν εφεύρεση είναι όντως εφεύρεση ή όχι,  δεν πρέπει να  πέσουμε σε ατέλειωτες αντιπαραθέσεις, παρότι οι ενδείξεις συγκλίνουν προς μια κατεύθυνση. Ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει
.Το θέμα στην ουσία του είναι αλλού.
Εφευρέσεις στο σήμερα και στο αύριο, δεν θα πάψουν να γίνονται. Όμως θα πρέπει να πανηγυρίζουν οι λαοί γι αυτές; Κάθε  άλλο. (Θα χαρούν μόνο όσοι έχουν ουσιαστικά απόλυτη άγνοια για το πώς λειτουργεί το σύστημα.)
 Σήμερα στα ολιγαρχικά καθεστώτα, αν την όποια εφεύρεση δεν την πάρουν στα χέρια τους οι εγκληματίες ιδιώτες για να την πωλούν και να μπορούν να κερδίζουν όσα έχει ανάγκη  η διεστραμμένη ψυχή τους, δεν πρόκειται να γίνει πραγματικό αγαθό για τους λαούς. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Πχ  η πιο πάνω εφεύρεση πιθανόν να μπει στην παραγωγή όταν εξαντληθούν πρώτα τα ορυκτά αποθέματα ή  όταν οι ιδιώτες, που έχουν επενδύσει γενικά στην ενέργεια, πάρουν στα χέρια τους τις όποιες νέες εφευρέσεις στον τομέα της ενέργειας.  Και έτσι ενώ η κατασκευή μιας μικρής μονάδας θα κοστίζει, ας πούμε, 5 ευρώ  αυτοί να την πωλούν 30.000 ευρώ. Ή να βάλουν τις ολιγαρχικές ηγεσίες να φορολογούν πανάκριβα τον κάτοχο τέτοιας συσκευής και τα χρήματα να τα δίνουν άμεσα ή έμμεσα στην οικονομική ολιγαρχία.
Το κάθε επίτευγμα της επιστήμης, κατά κανόνα, δεν θα διευκολύνει  τελικά τη ζωή των εργαζομένων αλλά θα γίνεται θηλιά στο λαιμό τους. Θα γίνεται μέσο για την αύξηση πρώτα της σχετικής φτώχειας και μετά της απόλυτης φτώχειας.   (Σχετική φτώχεια έχουμε όταν από το σύνολο των αναγκών του , που θα μπορούσε κάποιος να καλύψει αντικειμενικά, μπορεί τελικά να καλύπτει όλο και ένα μικρότερο μέρος.
 Απόλυτη δε φτώχεια έχουμε όταν ο άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει κάποιες από τις βασικές ανάγκες που είναι απαραίτητες για την επιβίωσή του.)
Δεν θα γίνεται λοιπόν αγαθό  που  θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου εργασίας του με ταυτόχρονη ικανοποίηση περισσότερων αναγκών του αλλά αντίθετα η όποια απόκτησή του θα περνά από την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευσή του.
 Το πολιτικοοικονομικό σύστημα δεν παράγει για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά να τις εκμεταλλευτεί και να τους καταναγκάσει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βγάλει κέρδη. Είτε αυτό θα γίνεται με «ανάπτυξη» ή με «αποανάπτυξη», από τη στιγμή που οι λίγοι κατέχουν την εξουσία, θα καταναγκάζουν και θα εκμεταλλεύονται τους πολλούς,  οδηγώντας τους στην εξαθλίωση.  Από τη στιγμή που οι λίγοι θα κατέχουν την εξουσία (στις κοινοβουλευτικές ή στις στρατιωτικές  δικταστορίες), οι λαοί θα είναι διαρκώς στο σημείο μηδέν. Αυτό μας διδάσκει η ιστορία της ολιγαρχίας και δεν έχει καμιά παρέκκλιση έως  τώρα.
Εδώ, για ένα αγαθό σαν το νερό και το οποίο δεν είναι εφεύρεση κανενός, η παγκόσμια ολιγαρχία θέλει τα επόμενα χρόνια να το ιδιωτικοποιήσει σε όλες τις χώρες του κόσμου, για να εξαρτά κα να καταναγκάζει τους πάντες και έτσι να βγάζει τα κέρδη που επιθυμεί.
Πόσο μάλλον για τις εφευρέσεις και τις ανακαλύψεις!!!
Οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν παράγουν εκείνα τα φάρμακα που θα είναι φθηνά και θα αποκαθιστούν σε πολύ καλύτερο βαθμό ή πλήρως την υγεία γιατί έτσι θα έχουν απώλεια κερδών από τις πωλήσεις. Καλύτερα γι αυτές είναι να έχουν κάποιους μακροχρόνια ασθενείς για να τους πωλούν τα φάρμακά τους
Μας βομβαρδίζουν λοιπόν με ψεύτικες ελπίδες για πετρέλαια ή φυσικό αέριο που υπάρχει στο Αιγαίο και στην Κύπρο ή για τον χρυσό που υπάρχει στη Χαλκιδική.. Μας λένε ότι όταν θα γίνει η εξαγωγή τους,  η Χώρα θα τρώει με χρυσά κουτάλια. Όταν θα βρεθούν οι κατάλληλοι ολιγαρχικοί που θα κάνουν τις εξαγωγές τότε ο λαός μας θα ζει στη Χαναάν. Ή μας λένε ακόμα ότι αν παράγουμε τα τάδε βιομηχανικά προϊόντα ή αν γίνουμε αυτάρκεις στην αγροτική παραγωγή θα σωθούμε …κοκ.
 
Αυτή την προπαγάνδα την προωθούν κάποια ολιγαρχικοί και την αναπαραγάγουν κάποια άλλα «νούμερα» (Τα όποια ανόητα παπαγαλάκια του συστήματος δεν μπορούν να δουν ότι πχ το Μεξικό που παράγει πολύ πετρέλαιο τα 100 εκατομμύρια των κατοίκων από τα 115 ζουν με ένα δολάριο την ημέρα, δεν θέλουν να δουν ότι η Νιγηρία που ενώ παράγει πολύ πετρέλαιο ο λαός της πεινά ή δεν μπορούν να δουν τη Σιέρα Λεόνε όπου ενώ  έχει πολλά διαμάντια κλπ  ο λαός της όχι μόνο πεινά αλλά ο μέσος όρος ζωής είναι τα 30 χρόνια!!!)

Πόσα είναι μέχρι σήμερα τα επιτεύγματα της επιστήμης σε παγκόσμιο επίπεδο; Τεράστια.
Τελικά όμως οκτώ μόνο άτομα από όλο τον πλανήτη κατέχουν τόσο πλούτο όσο κατέχουν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι!!! Το 90% του πληθυσμού ζει με από 0 – 5 δολάρια την ημέρα.  Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει τόσο πλούτο όσο το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Κάθε χρόνο πεθαίνουν από υποσιτισμό πάνω από 20.000.000 παιδάκια. Ο λιμός επεκτείνεται όλο και περισσότερο στον πλανήτη, η βαρβαρότητα και η κόλαση για τους λαούς γίνεται όλο και πιο φρικτή και η Γη οδηγείται στην οικολογική καταστροφή, στο θάνατο. Να το τελικό αποτέλεσμα μετά από τόσες τεράστιες εφευρέσεις!!!
 Όλα τα κυβερνητικά ολιγαρχικά ρεμάλια, διαχρονικά, δουλεύουν  το λαό με τις δήθεν αντιστάσεις που κάνουν σε μνημόνια για ανύπαρκτα ουσιαστικά χρέη της χώρας. Όλοι οι ολιγαρχικοί απατεώνες κοροϊδεύουν  διαρκώς το λαό ότι κάποτε θα έρθουν καλύτερες μέρες. Μας δουλεύουν και μας θέτουν σε αναμονή για μια δήθεν μελλοντική ανάπτυξη με επενδύσεις από τους σατανικούς  ιδιώτες-ηλίθιους. Ο σκοπός τους είναι μόνο η εξουσία τους και οι εξουσία των οικονομικών ολιγαρχών.
Οι άνθρωποι του λαού πρέπει να σβήσουν εντελώς τις αυταπάτες τους.
Αν δεν πάρουν όλη την εξουσία στα χέρια τους, δηλαδή αν τον κάθε νόμο μέσα στην κοινωνία δεν τον ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και δεν τον ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η πλειοψηφία του λαού,  δεν θα μπορέσουν ποτέ να σταματήσουν την κόλαση που θα βιώνουν.
Αν αυτή την εξουσία συνεχίσουν να την κατέχουν οι λίγοι τότε το μέλλον της ανθρωπότητας είναι σίγουρα κατάμαυρο- πίσσα
Αυτά τα ανθρωποειδή, φυσικά κοροϊδεύουν ότι ο λαός έχει την εξουσία δηλαδή ότι ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλλει τη θέλησή του πάνω σε όλα τα κοινωνικά θέματα. Δεν υπάρχει καμιά εξουσία του λαού, δεν υπάρχει καμιά δημοκρατία. Υπάρχουν ανά τον κόσμο, μόνο κοινοβουλευτικές ή στρατιωτικές ολιγαρχικές δικτατορίες. Όσοι αποκαλούν τον κοινοβουλευτισμό δημοκρατία, και όσοι θέλουν να κυβερνήσουν μέσα στο σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχικής δικτατορίας (από τα μεγάλα ή τα μικρά ολιγαρχικά κόμματα, με προεδρική ή προεδρευόμενη δικτατορία ή στρατιωτική), όχι μόνο είναι απατεώνες αλλά είναι άρρωστοι για προσωπική εξουσία ήτοι στο βάθος υποκρύπτουν μια τεράστια εγκληματική συνείδηση, μια τεράστια αντικοινωνικότητα.
Και στο συγκεκριμένο θέμα της ενέργειας από το νερό; Αν ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό;
Τι θα αποφάσιζε  σήμερα ο λαός αν είχε την εξουσία και του ετίθετο το ερώτημα ή δίλλημα (είτε με κληρωτά νομοθετικά σώματα είτε με δημοψήφισμα, είτε ηλεκτρονικά  κλπ);
α. Θέλετε την  αλλαγή στην παραγωγή και χρήση της ενέργειας; Δηλαδή θέλετε συγκεκριμένα με λίγο νεράκι να έχετε πάμφθηνη ενέργεια;
β. Θέλετε η παραγωγή, η χρήση και το κόστος της ενέργειας να συνεχίσει όπως είναι;

Φυσικά ο λαός θα αποφάσιζε και θα επέβαλλε το πρώτο, ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Σήμερα όμως και να ήταν εφικτή αυτή η φθηνή παραγωγή ενέργειας δεν θα την έδιναν με τίποτα στο λαό.
Να αγωνιστούμε λοιπόν  για να φτιαχτεί μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, μια πραγματικά δημόσια βιομηχανία παραγωγής ενέργειας,  για δωρεάν ενέργεια στο λαό. 

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ
ΤΟΥ «ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ (ΟΕΝΔΕΛ)», ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ Σ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.
Αν όλη η εξουσία δεν περάσει στο λαό, τότε οι ολιγαρχικοί στις περιπτώσεις που υποχωρήσουν προσωρινά σε ένα θέμα, θα το «βγάλουν ξινό» στο λαό, επιβαρύνοντάς τον σε άλλους τομείς.  Για παράδειγμα, αν υποχωρήσουν και καταργήσουν τα διόδια τότε θα αυξήσουν τις εισφορές του λαού σε άλλους τομείς όπως ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ.
Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι  μόνο μια επιστημονική ανακάλυψη η οποία θα πρέπει να μετατραπεί σε αγαθό για το λαό. Το ζητούμενο είναι όλα τα αγαθά να διαχειρίζονται από το λαό στην παραγωγή και τη διαμοίραση.


ΡΔ