bezedakos

bezedakos

30 Νοεμβρίου 2019

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ





Ιδιοκτήτης καφετέριας μου έλεγε προχθές ότι θα μπορούσε να γίνει το εξής.

Α. Οι μισές καφετέριες ή μαγαζιά σε μια πόλη ή χωριό θα μπορούσαν να είναι μόνο για μη καπνιστές και τα άλλα μισά για καπνιστές. Αυτά εκ περιτροπής, δηλαδή μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα να άλλαζαν, Ήτοι μετά από μια εβδομάδα ή ένα μήνα ή ένα χρόνο κλπ τα μεν πρώτα να γίνονταν για καπνίζοντες και τα άλλα για μη καπνίζοντες. Έτσι ο καθένας θα διάλεγε να πάει όπου θέλει.

Β. Θα μπορούσε ο κάθε ιδιοκτήτης να διαλέγει πως το θέλει το μαγαζί του. Για καπνίζοντες ή για μη καπνίζοντες (οι μισοί Έλληνες είναι καπνιστές και άρα η πελατεία θα μοιράζονταν). Ή τα μαγαζιά για καπνίζοντες να είναι πιο ακριβά κλπ.



Σε αυτές λοιπόν τις προτάσεις του συμφωνούσαν ΟΛΟΙ. Και οι μεν και οι δε. Πάντως είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν επέλεγε ο λαός μεταξύ διαφορετικών προτάσεων, στη βάση της ισηγορίας δεν θα επέλεγε αυτή τη διαταγή των ολιγαρχικών, όπως δεν θα επέλεγε και καμιά από τις διαταγές τους. Αλλά αυτοί οι διεστραμμένοι γιατί κάνουν του κεφαλιού τους; Μήπως πιστεύει κανείς ότι το κάνουν για να προστατέψουν την υγεία του λαού, όπως ισχυρίζονται; Ετούτο όμως είναι το ανέκδοτο της χιλιετίας. Αν τους ένοιαζε η υγεία του λαού θα απαγόρευαν πρώτα όλα τα καρκινογόνα ραντίσματα, όλα τα μεταλλαγμένα, όλα τα υβρίδια, όλους τους ρίπους κλπ, όπου αποδεδειγμένα προκαλούν περισσότερες βλάβες στον οργανισμό από ότι το κάπνισμα. (Τα ποσοστά καρκίνου εξ αιτίας του καπνίσματος είναι λίγο πάνω από το 30% και οι υπόλοιπες αιτίες λίγο πιο κάτω από το 70%- κάτι γονιδιακές-). Ένας που αγοράζει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ τρώει κατά μέσο όρο 5 κιλά καρκινογόνα συντηρητικά. Τα ζώα είναι δηλητηριασμένα από τοξίνες και μεταλλαγμένες τροφές όπως και τα ψάρια. Ο κατάλογος με τέτοια δεδομένα είναι ατέλειωτος.

 Από την άλλη ενώ τα στοιχεία μας δείχνουν ότι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα το ποσοστό των καπνιστών μειώνεται διαρκώς, από την άλλη τα κρούσματα καρκίνου και άλλων σημαντικών ασθενειών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. (Τα δε έξοδα του προϋπολογισμού για νοσηλεία των δηλητηριασμένων από τις τροφές δηλητήρια που κυκλοφορούν είναι πολλαπλάσια από αυτά για το κάπνισμα)

Πως όμως να τα βάλουν με την καπιταλιστικού τύπου αγροτική παραγωγή;. Πως να τα βάλουν με τη μονσάντο ή τις άλλες βιομηχανίες παραγωγής δηλητηρίων ραντίσματος, χημικών λιπασμάτων, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών βομβών καρκίνου κλπ; Επομένως η υποκρισία τους είναι απύθμενη!!!!!!!



ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ.

Ποιος ο λόγος που ο Παπαθεμελής είχε βγάλει διαταγή και έκλειναν όλα τα κέντρα νωρίς;. Εκτός από το γεγονός ότι θέλουν να δείξουν πυγμή, να δείξουν στους υπηκόους ότι αυτοί είναι τα αφεντικά και κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να ρωτούν την πλειοψηφία, υπάρχει και ένας άλλος σημαντικότατος λόγος. Οι χώροι συγκέντρωσης όπως καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια κλπ ήταν χώροι κοινωνικοποίησης των ανθρώπων κλαι ανταλλαγής απόψεων. Ήταν μικρές "λαϊκές βουλές" όπου γίνονταν η διάδοση των ιδεών , η κριτική στο σύστημα, οι σύναψη σχέσεων κοκ. Με τούτο όμως το μέτρο, αυτή η δυνατότητα των υπηκόων θα περιορίζεται κατά πολύ. Το γενικό πρόβλημά τους και θέμα τους είναι ο ΕΛΕΓΧΟΣ των κινήσεων των υπηκόων. Με πολλές τέτοιες μικρές και διαφορετικές διαταγές, πχ κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κλπ, θα σφίγγουν τον κλοιό. Ετούτα τα σχέδια τα έχουν βάλει σε προγραμματισμό από τις τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα. Κομμάτι στο παζλ αυτού του σχεδίου ήταν και είναι οι εκπομπές του μπιγκ μπράδερ. Οι υπήκοοι θα έπρεπε να συνηθίσουν να μη θεωρούν αρνητικό να τους παρακολουθούν την προσωπική ζωή. Το επόμενο από αυτά στάδιο θα είναι η ολοκληρωτικοί ηλεκτρονική παρακολούθηση των πάντων σε κάθε καθημερινό του βήμα. Ήδη η Κίνα θα μπορεί σε λίγα χρόνια να παρακολουθεί ταυτόχρονα 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά πάσα στιγμή. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΥ εξελίσσεται ραγδαία.  Η ΑΠΟΛΥΤΗ δικτατορία των μειοψηφιών είναι προ των πυλών. Στοχεύουν να υποβιβάσουν όλους τους ανθρώπους από υπηκόους σε ζώα.

Όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η συντριβ'η κάθε μορφής ολιγαρχισμού πριν είναι πολύ αργά, δηλαδή υπερβολικά δύσκολα. Οι λαοί θα πρέπει να σκοπεύσουν σε άνα άλλο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας όπου Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ' και γι αυτό απαιτείται πρώτα "ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Σημείωση: Έβαλαν μπροστά τα ΜΜΕ να προσανατολίσουν τη συζήτηση στο αν είναι καλό ή κακό το κάπνισμα ή αν είναι καλός ή κακός αυτός ο νόμος ως προς το πρώτο ερώτημα και ο αντιπερισπασμός έγινε. Απέφυγαν να συζητηθεί το αν είναι σωστό ή εγκληματικό μια μειοψηφία να αποφασίζει και να επιβάλλει ό,τι γουστάρει στην πλειονότητα.




Και για το κάπνισμα.

1ον Να πούμε ότι το κάπνισμα είναι ΟΝΤΩΣ μια βλαβερή συνήθεια και καλό είναι να μειωθεί ή να σταματήσει. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το κάπνισμα κάνει καλό.

2ον Με το να απαγορευτεί το κάπνισμα στις καφετέριες και τα άλλα μαγαζιά δεν σημαίνει ότι το κάπνισμα θα μειωθεί ή θα κοπεί. (Μόνο κανένας ανερμάτιστος σαν τον Μπογδάνο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο). Για να σταματήσει το κάπνισμα θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση κατάλληλη στις νέες γενιές.

(Αν ήθελαν να μειώσουν κάπως το κάπνισμα θα απαγόρευαν την παραγωγή καπνού κλπ)