bezedakos

bezedakos

29 Νοεμβρίου 2019

Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΥΜΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ




*Το θέμα και εδώ είναι ΜΟΝΟ να αναδειχθεί η τεράστια διαφορά προόδου μεταξύ του πλειοψηφιαρχικού - δημοκρατικού συστήματος της Αθήνας σε σχέση με την μεγάλη καθυστέρηση των άλλων ολιγαρχικών πόλεων. Το αντιλαμβανόντουσαν όλοι τότε γι αυτό και όλες οι μεγάλες ολιγαρχικές δυνάμεις της εποχής στόχευαν στην καταστροφή της. Και σήμερα οι μελετητές βλέπουν ότι ο πολιτισμός που παρήχθη στη δημοκρατία είναι ασύλληπτος συγκριτικά με τις ολιγαρχίες. Το πείραμα που έγινε επί 140 χρόνια είχε ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ επιτυχία. Με το κοινωνικό ΠΕΙΡΑΜΑ κατά το οποίο "ο κάθε νόμος επιλεγόταν και επιβαλλόταν από την πλειοψηφία του λαού" δημιουργήθηκε τέτοια πρόοδος και η πρόοδος αυτή συγκριτικά με τις προόδους ΟΛΩΝ των άλλων είναι πρόοδος ελέφαντα με μύγα. (Ακόμα και σήμερα, οι μεγάλες δυνάμεις, συγκριτικά, δεν μπορούν να φθάσουν τον πολιτισμό και την ευμάρεια της τότε Αθήνας αν λάβουμε υπόψη μας τον μικρό πληθυσμό των 100 – 150.000 και την μικρή έκταση).
*Έτσι η ημετέρα παίδευση είναι η Αθηναϊκή (ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ αλλά συγκεκριμένα η Αθηναϊκή), έλεγε ο Ισοκράτης και όπως είναι γραμμένο στη Βικιπαιδεία. Δηλαδή υπάρχει (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΜΟΝΟ ο πολιτισμός της Αθήνας, του πλειοψηφιαρχικού-δημοκρατικού συστήματος της Αθήνας. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι ο εφιάλτης των διεστραμμένων ολιγαρχικών. Και οι κοινοβουλευτικοί ολιγαρχικοί και οι φασίστες κάνουν "γαργάρα" το θέμα. Ασχολούνται, προβάλλουν (για αντιπερισπασμό) κάτι δευτερεύοντα ή και σημαντικά θέματα και αποφεύγουν εντελώς οποιαδήποτε αναφορά που θα μπορούσε να παραπέμψει, έστω και έμμεσα, στο δίλημμα "ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑ Ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ - ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ"; Δηλαδή προσπαθούν διαρκώς να πετάνε τη μπάλα εκτός τερέν.
*Προβάλουν δήθεν κάποια κοινωνικά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, με ΣΚΟΠΟ όχι το καλό του λαού αλλά για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και έτσι να κατορθώσουν να βάλουν στο σβέρκο του λαού εκείνο το ολιγαρχικό υποκείμενο, εκείνον τον ολιγαρχικό δυνάστη που επιθυμούν αυτοί οι ίδιοι. Πασχίζουν ΜΟΝΟ για την ικανοποίηση της δικής τους διαστροφής, για τη μεγέθυνση της δικής τους εξουσίας και όχι για το καλό του λαού, αφού το καλό της πλειονότητας βρίσκεται ΜΟΝΟ στο σύστημα της πλειοψηφιαρχίας το οποίο μισούν θανάσιμα.
* Οι ολιγαρχικοί ακόμα έχουν και θα έχουν εφιάλτες (από τον Εφιάλτη του Σοφωνίδου ο οποίος ήταν πρωτεργάτης για την εγκαθίδρυσε της δημοκρατία στην Αθήνα το 462 πχ). Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή μπορεί να εγκαθιδρυθεί σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο όταν το θελήσει ο λαός. Είναι νομοτέλεια. "Οποιοδήποτε ανθρώπινο δημιούργημα του παρελθόντος, μπορεί να ξαναπραγματωθεί στο σήμερα, το ίδιο και καλύτερο, με τα ίδια ή άλλα μέσα." Το αντίθετο είναι αδύνατον.
* Οι ολιγαρχικοί κάθε είδους βαπτίζουν δημοκρατία ακόμα και το κώλο της μαϊμούς όταν τους χρειάζεται για να αποπροσανατολίσουν το λαό. Δημοκρατία όμως υπάρχει ΜΟΝΟ όταν τον κάθε νόμο τον επιλέγει και τον επιβάλλει η πλειοψηφία του λαού. (ένοπλη, νομοθετική, δικαστική εξουσία στο λαό)
* ΑΝ .."το όνομα των Ελλήνων το έχει κάνει να φανερώνει όχι πλέον τη φυλή αλλά τη ΔΙΑΝΟΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" (όπως λέει ο Ισοκράτης), τότε ΔΕΝ θα έπρεπε να ονομάζουμε Έλληνες τους φασίστες που απλά ομιλούν ελληνικά.

* (Στα ΑΡΧΑΙΑ ελληνικά το «καλούμαι» όχι μόνο ΔΕΝ αντιδιαστέλλεται προς το «ειμί», αλλά συχνότατα χρησιμοποιείται σχεδόν σαν συνώνυμό του!)

ΥΓ * Άντε μπρε φασίστες. Να πάτε να κάνετε τουρ στη Σπάρτη για να θαυμάσετε τα μνημεία πολιτισμού που άφησαν οι ολιγαρχικοί.

* ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΘΡΙΑΜΕΥΣΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ Γιατί όμως; Ποιες δυνάμεις επενεργούν και το κάνουν τέτοιο ώστε η πρόοδος του λαού να εκτοξεύεται στα ύψη;
Μερικές επεξηγήσεις στο λίγκ.
https://bezedakos.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html