bezedakos

bezedakos

12 Νοεμβρίου 2019

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΡΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ




*Άλλη μια απόδειξη για την αυταπάτη του κοινοβουλευτισμού. Η Ολιγαρχία μπορεί να αφήνει κάποιους με προοδευτικό προφίλ να πάρουν την κυβέρνηση δια μέσου ολιγαρχικών εκλογών. Η ολιγαρχία δε, συνεχίζει να ελέγχει - κατέχει την ένοπλη εκτελεστική. Τους αφήνουν να κάνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, φθάνει να μην χτυπάνε κάποια ουσιαστικά στοιχεία του συστήματος. Τους αφήνουν να κάνουν Κάποιες μεταρρυθμίσεις που δεν θα ήθελαν να κάνουν οι παραδοσιακοί εκπρόσωποι της ολιγαρχίας, τους αφήνουν να βγάλουν αυτοί κάποια "φίδια από την τρύπα". Όταν όμως γίνουν όλα ετούτα ή όταν κάτι το συγκεκριμένο δεν το εγκρίνουν και θέλουν να ξαναπάρουν τον πλήρη κυβερνητικό έλεγχο, μπορούν να το κάνουν δια μέσου της άσκησης βίας της ένοπλης εκτελεστικής τους.
* Θα πρέπει λοιπόν να ενημερώνουμε το λαό για την παγίδα που του στήνουν οι ολιγαρχικοί με την κοροϊδία των ολιγαρχικών εκλογών, με την κοροϊδία του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού. Όχι μόνο να ενημερώνουμε και να καταγγέλουμε την ολιγαρχική φύση του και την κρυφή στημένη παγίδα αλλά να απέχουμε από τις διαδικασίες του για να "απόνομιμοποιούμε" στη συνείδηση του λαού, έμπρακτα, αυτό το κακουργηματικό φιάσκο. Και το πιο σημαντικό θα πρέπει οι στοχεύσεις μας και τα συνθήματά, που θα εκφράζονται ταυτόχρονα με τα ειδικά αιτήματα των κινητοποιήσεων μας, να είναι πεντακάθαρα και "αμάσητα". 1. "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ¨ μαζί με την απαραίτητη προϋπόθεση αυτού που είναι 2. "ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ".
* Για τον ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ. Ας υποθέσουμε ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις και όχι από προσωπική εξουσιολαγνεία. Όμως όπως καταγγέλουν πρώην σύντοφοί του, ξέχασε πολύ σύντομα τα συνθήματά του για "άμεση" δημοκρατία, λαϊκή συμμετοχή και άλλα σχετικά και ενσωματώθηκε στο σύστημα. Αυτό ήταν απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνει, αφού εξ αρχής δεν σκόπευε ο λαός να πάρει την εξουσία και τελικά ο κάθε νόμος να επιλεγόταν και να επιβαλλόταν από την ισχύ του λαού. Είναι νομοτελειακό. «ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ή ΝΕΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.»

(Τώρα στη Βολιβία, λίγο πιο πάνω από τους μισούς υπήκοους τον ήθελαν και περίπου λίγο κάτω από τους μισούς δεν τον ήθελαν. Αν όμως υπήρχε εξουσία του λαού και ο κάθε νόμος ήταν επιλογή του (και ο Μοράλες ήταν απλό εκτελεστικό όργανο), σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να τον αμφισβητήσει αφού η πλειοψηφία αυτά θα ήθελε και ο Μοράλες δεν θα είχε καμιά ευθύνη.)

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΕΝΟΠΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. (Σχέδιο για συζήτηση και επεξεργασία)