bezedakos

bezedakos

28 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ



* Φυσικά αυτή η δεύτερη "λογική" είναι ίδια και απείρως χειρότερη από τη λογική κάποιου πελάτη ταξί, ο οποίος θα ήθελε ο επιλεγμένος από αυτόν ταξιτζής να έχει την εξουσία να αποφασίζει τελικά που θα πάει αυτός σαν πελάτης ή ποια δρομολόγια θα ακολουθήσει (δηλαδή για δέσιμο). Είναι η ίδια "λογική" με εκείνη που θα είχε κάποιος άμα ήθελε ο επιλεγμένος (στη βάση υποσχέσεων) από αυτόν πολιτικός μηχανικός να είχε τελικά την εξουσία να αποφασίζει και να του επιβάλλει σε ποιο μέρος θα χτίσει το σπίτι του, πόσα δωμάτια θα έχει, πόσα θα πρέπει να ξοδέψει κλπ. (δηλαδή για δέσιμο) Όμως αυτή η "λογική" δεν πτοείται από τη λογική, όπως δεν πτοείται κανενός είδους μεγάλη διαστροφή. Θα ψάξει να βρει άλλες αληθοφανείς ανοησίες για κρατήσει ακούνητη την ολιγαρχική προπαγάνδα που του έχουν ενσωματώσει από τα γεννοφάσκια του. Θα προσπαθεί να αποφύγει τέτοιες "κακές" σκέψεις που του χαλάνε την "κοσμάρα" του.
*.Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε τι είναι ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ καλύτερο για την κοινωνία και όχι το ιδανικό. Το ότι είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερο για μια κοινωνία τους νόμους να τους επιλέγει και να τους επιβάλλει η πλειοψηφία έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ για 140 χρόνια. Στην Αθήνα του 462-322πΧ τον ΚΑΘΕ νόμο τον επέλεγε η πλειοψηφία του λαού και όχι μια μειοψηφία. Την εξουσία την είχε ο λαός και όχι μια μειοψηφία η οποία θα μπορούσε να κάνει ότι γουστάρει. Ε λοιπόν αυτό το σύστημα έβγαλε χιλιάδες επιστήμονες, τεχνίτες, φιλοσόφους, έφτιαξε "Παρθενώνες" κλπ και η ευμάρεια ήταν στα ύψη. Την ίδια περίοδο υπήρχαν τα ολιγαρχικά συστήματα της Σπάρτης, της Μακεδονίας κλπ δηλαδή εκεί όπου οι λίγοι αποφάσιζαν και επέβαλαν τον κάθε νόμο στους λαούς τους (όπως στους σημερινούς παραφασισμούς-κοινοβουλευτισμούς και τους φασισμούς -χούντες). Εκεί όμως όχι μόνο δεν έβγαλαν σχεδόν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ επιστήμονα αλλά ακόμα και τα θέατρά τους τα έκτισαν μετά από 400 περίπου χρόνια σε σχέση με την Αθήνα. Η σχέση ευμάρειας και πολιτισμού μεταξύ της Αθήνας και των άλλων ολιγαρχικών Χωρών είναι σαν τη σχέση μεγέθους του ελέφαντα με μια μύγα. Γιαυτό και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος επισκέπτονται την Αθήνα και όχι τη Σπάρτη. (Η Σπάρτη έφτιαξε το θέατρό τη; 400 χρόνια περίπου μετά τα θέατρα της Αθήνας. Τόση καθυστέρηση. (Και όμως. Οι φασίστες έχουν για πρότυπό τους τη Σπάρτη και όχι την Αθήνα). Συμπέρασμα από το ΠΕΙΡΑΜΑ 140 χρόνων; Το να επιλέγει τον κάθε νόμο ο λαός είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα για το λαό από ότι να τον επιλέγει μια μειοψηφία. Ποιος λοιπόν μπορεί να αμφισβητεί με τη λογική τα αποτελέσματα των πειραμάτων;. (Μόνο κάποιοι γκάου φασίστες). Αν εδώ κάποιος δεν παραδέχεται το πείραμα που επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του συστήματος της πλειοψηφιαρχίας είναι σαν να μην παραδέχεται ότι αν ενώσουμε δύο όγκους υδρογόνου με έναν όγκο οξυγόνου θα μας δώσει νερό. Λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Αυτό έχει αποδειχθεί ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟ.
Αλλά το κάθε άρρωστο μυαλό θα κοιτάξει να προσπεράσει την πειραματική απόδειξη του 1+1=2. Δεν μπορεί να αντέξει το αληθινό το οποίο είναι διαμετρικά αντίθετο με τα ολιγαρχικά σανό που του έχουν βάλει στο μυαλό από μικρό παιδί.
* Το άλλο που θα κάνει ο κάθε φασίστας, θα είναι να αποφύγει να δει τις αιτίες όπου η πλειοψηφιαρχία οδηγεί σε ένα απείρως καλύτερο σύστημα για το λαό. Δηλαδή θα αποφύγουν να διαβάσουν τα επιχειρήματα της δημοκρατίας. (Στην προκείμενη περίπτωση θα αποφύγουν να δουν την τεκμηρίωση που υπάρχει στο πιο κατω λίγκ.
* Επίσης του φασίστα το μυαλό (που είναι κολοκύθα με νερό) αδυνατώντας να κάνει διάλογο σε μια λογική βάση, καταφεύγει στο πιο τζούφιο όπλο που χρησιμοποιούν μόνο οι ανόητοι και που είναι οι προσβολές, οι ύβρεις οι χυδαιολογίες κλπ, Περαστικά τους.
ΥΓ Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα ήθελε το πρώτο σύστημα. Όμως η εξουσία των ολιγαρχικών τους επιβάλλουν δια της βίας τον ολιγαρχισμό.