bezedakos

bezedakos

28 Μαΐου 2016

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΚΡΙΜΑ»Πολύ μεγάλη η εξέγερση του γαλλικού λαού. Τα  διεθνή ολιγαρχικά  ΜΜΕ  υποβιβάζουν το μεγαλείο της.  Το γαλλικό ολιγαρχικό σύστημα καταναγκασμού, όπως και  όλα τα υπόλοιπα σε παγκόσμιο επίπεδο, προσπαθούν να επιβάλλουν τη σταθερή διαρκή εξαθλίωση των λαών. Το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει την πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους  (όπως  προσδιορίζει ο Μαρξ αυτό το νόμο). Το ξεπέρασμα της κρίσης του μπορεί να γίνει μόνο με την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων και  ιδιαίτερα την καταστροφή – μεγάλη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης.
Εξεγέρσεις γίνονται, θα γίνονται και θα πρέπει να γίνονται από τους λαούς.
Όμως  τι κρίμα!!!
Και αυτή η εξέγερση,  με τον τρόπο που γίνεται,  «θα στεφθεί από σχεδόν απόλυτη αποτυχία». Τζάμπα και αυτός ο κόπος;
 Στην καλύτερη περίπτωση για τους υπηκόους θα είναι κάποιες μηδαμινές υποχωρήσεις του γαλλικού ολιγαρχικού συστήματος. Άντε να αναστείλουν καμιά παράγραφο των μέτρων για τα εργασιακά, μέχρι να γίνει το πανευρωπαϊκό του ποδοσφαίρου.
Οι ολιγαρχικές κομματικές δυνάμεις που δρουν μέσα στο κίνημα δεν το αφήνουν να πάρει το νικηφόρο δρόμο.
Οι  τοπικές και η παγκόσμια ολιγαρχία, ο σύγχρονος καπιταλισμός, δεν πρόκειται να υποχωρεί ούτε χιλιοστό όσο δεν νιώθει πάνω του την καυτή ανάσα του αντίπαλου προς αυτόν δέους. (Όπως δεν υποχώρησε και στη χώρα μας με τόσους αγώνες, με το δημοψήφισμα κλπ. Για δε το δημοψήφισμα είχε προβλεφθεί από δύο κείμενά μας η ακριβής κατάληξή του.)
Τα διάφορα προτάγματα  που  έχουν σήμερα παρουσία εντός των πλαισίων των κοινοβουλευτικών ολιγαρχικών δικτατοριών, είναι όλα τους  ολιγαρχικά. Οι λαοί θα πέφτουν από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Δηλαδή θα πέφτουν σε μια ολιγαρχική παγίδα διαφορετικής μορφής.  Το σύστημα γνωρίζει αυτή την πραγματικότητα, γνωρίζει ότι δεν κινδυνεύει από τέτοια προτάγματα και γι αυτό δεν θα υποχωρεί. Άλλωστε κατέχει την ένοπλη εκτελεστική και σε τελευταία ανάλυση μπορεί και επιβάλλει εκείνο που θέλει.

Τι κρίμα!!! Αν  ήδη είχαν μπολιαστεί τα κινήματα με το πρόταγμα του αντίπαλου δέους, δηλαδή αν η κάθε λαϊκή κινητοποίηση, εκτός από το συγκεκριμένο αίτημα, πρόβαλε και το  ΜΟΝΟ  αντισυστημικό  αίτημα  του ΟΕΝΔΕΛ – Όλη  η  Ένοπλη, η Νομοθετική και η Δικαστική Εξουσία στους Λαούς -  τότε το σίγουρο είναι ότι το ολιγαρχικό σύστημα  θα είχε πανικοβληθεί. Θα ένιωθε το μεγάλο κίνδυνο μιας επικείμενης λαϊκής επανάστασης και έτσι δεν θα είχε τολμήσει να παρουσιάσει  ούτε ελάχιστα από το σύνολο  των αντιλαϊκών μέτρων που περνά διαρκώς τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Οι επαναστατικές δυνάμεις θα το θέσουν αργά ή γρήγορα και τότε θα αρχίσει η αλλαγή των πάντων, θα αρχίσει η έξοδος των λαών από το κατάμαυρο τούνελ.

Το πρόταγμα ΟΕΝΔΕΛ ίσως καθυστερήσει να υλοποιηθεί. Ίσως να χρειαστεί αρκετός χρόνος. Όμως αυτό,  είναι το μόνο απειλητικό όπλο προς το σύστημα (αντίπαλο δέος) για να μπορέσουν να υπάρξουν κάποιες μικρές ανάσες στο σήμερα, κάποιες μικρές λαϊκές κατακτήσεις,  μέχρι την ολοκληρωτική απελευθέρωση των λαών.
Όλα τα άλλα αιτήματα ή προτάγματα, άμεσα και μακροπρόθεσμα, όλοι οι άλλοι κομματικοί μηχανισμοί που δεν είναι φορείς αυτού του προτάγματος, είναι ολιγαρχικοί και φυσικά δεν τρομοκρατούν τους ολιγαρχικούς τρομοκράτες. Είναι όλα τους και όλοι τους τζούφια όπλα, νεροπίστολα. (Όλοι αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί αποκαλούν την κοινοβουλευτική ολιγαρχική δικτατορία είτε αστική δημοκρατία είτε αντιπροσωπευτική δημοκρατία κλπ χωρίς απολύτως κανένα ίχνος λογικής, με σκοπό να μπορούν να αποκαλούν δημοκρατία  και το δικό τους ολιγαρχικό πρόταγμα. Από τούτο και μόνο μπορεί ο καθένας να βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα)
(Δες κείμενα  
«ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΕΟΥΣ» και το «ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΞΗ».)

Ζήτω  οι αγώνες των λαών, ζήτω το απελευθερωτικό πρόταγμα του ΟΕΝΔΕΛ.

ΟΕΝΔΕΛ  

     
ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ )