bezedakos

bezedakos

8 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ




*ΠΡΟΣΟΧΗ. Όταν τα ολιγαρχικά κόμματα μας δίνουν έντυπα με το πρόγραμμά τους, να τα παίρνουμε. Να μην τα πετάμε. Ποτέ δεν ξέρεις. Κρίση υπάρχει και αναμένεται μεγαλύτερη. Ίσως καμιά φορά να ξεμείνουμε από χαρτί υγείας.
*ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
Ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα αποτελείται από ΓΕΝΙΚΕΣ αναφορές, γενικές εκφράσεις, ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ, ανέξοδες ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, στόχους κλπ. Σε κάθε ξεχωριστή γενική αναφορά δεν περιέχονται οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΡΟΙ για την υλοποίησή της. Αυτοί οι όροι έρχονται, κατόπιν, δια μέσου ΝΟΜΩΝ για να υλοποιήσουν τη γενική αναφορά. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.

*Πχ ένας μηχανικός κάνει στον πελάτη την εξής γενική αναφορά - υπόσχεση: "Θα σου φτιάξω το αυτοκίνητο σαν καινούργιο".
Ας υποθέσουμε ότι όντως του το επισκευάζει. Όμως έλειπαν πχ οι συγκεκριμένοι όροι της αμοιβής του μηχανικού. Εδώ ο μηχανικός του ζητά τόσα χρήματα όπου ο πελάτης θα μπορούσε να αγοράσει με αυτά δύο ολοκαίνουργια αυτοκίνητα. (Ένα ολιγαρχικό κόμμα μπορεί όντως να τηρήσει την υπόσχεσή του και να δώσει ένα κοινωνικό επίδομα "αλληλεγγύης" Όμως προηγουμένως θα έχει ξεσκίσει το λαό με φόρους για να έχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα κλπ)
* Να γιατί οι διεστραμμένοι ολιγαρχικοί ΔΕΝ θέλουν ο λαός να ψηφίζει, να επιλέγει τον κάθε ΝΟΜΟ δηλαδή τους ΟΡΟΥΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΖΩΑ.
Δεν θέλουν ο λαός να ψηφίζει τον κάθε νόμο (όρους) για την υλοποίηση κάποιου στόχου, για να μπορούν έτσι να του δίνουν κάποια αντίδωρα και να του παίρνουν δεκάδες καρβέλια.
*Λοιπόν, κάποιες γενικές αναφορές ίσως υλοποιηθούν (πάρα πολύ σπάνιο), αλλά το αντίτιμο που θα πληρώνουν οι υπήκοοι από τους όρους για την υλοποίηση αυτών, θα αποβαίνει συνολικά σε βάρος των υπηκόων. "Η εγχείρηση μπορεί να πετυχαίνει αλλά ο ασθενής θα αποβιώνει".
Μπορεί τον υπήκοο να τον συμφέρει κάποια γενική αναφορά, αλλά οι όροι της υλοποίησής της να είναι δυσβάστακτοι ή καταστροφικοί γι αυτόν. (Και σχεδόν ΠΑΝΤΑ έτσι είναι)
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ - ΟΡΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΥΤΗ; Γιατί να μη στοχεύσει ο λαός στον εξαφανισμό τους;

* ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
α. Τα προγράμματά τους είναι καταγεγραμμένες φράσεις από γενικολογίες, υποσχέσεις κλπ. Γιατί λοιπόν μια μειοψηφία να έχει την εξουσία να παραπλανά το λαό δια μέσου ΑΝΕΞΟΔΩΝ και ΑΤΙΜΩΡΗΤΩΝ απατηλών υποσχέσεων;
β. Γιατί δεν θέλουν ο λαός να έχει την εξουσία να επιλέγει τον κάθε νόμο - όρους ώστε να υλοποιεί το πρόγραμμα που υποτίθεται ότι θέλει; Γιατί να έχει την εξουσία μια μειοψηφία ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει διαφορετικά πράγματα από ότι υποσχόταν.
γ. Και αν κάποιος που ψήφισε ένα κυβερνητικό ολιγαρχικό κόμμα συμφωνεί με το 30% του προγράμματός του ενώ με κάποια άλλα συμφωνεί κατά 30%, 25%, 15%. Γιατί λοιπόν να «τρώει στη μάπα» ΟΛΟ το πρόγραμμα του κυβερνητικού κόμματος; Γιατί να μην έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει – επιλέγει και κάποιες από τις άλλες προτάσεις
δ. Τα κοινωνικά υλικά δεδομένα Αλλάζουν διαρκώς και με ταχύτητα. Μερικά έκτακτα γεγονότα είναι πολύ σημαντικά. Άρα αύριο κάποια μέρη του προγράμματος δεν θα με βρίσκουν σύμφωνο πια. Θα διαφωνώ. Γιατί λοιπόν να μην έχει ο λαός την εξουσία να ψηφίζει τον κάθε νόμο που θα είναι κατάλληλος για τις περιστάσεις;
ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με την πιο πάνω έκφραση, για τους ολιγαρχικούς ο λαός είναι εκείνο το μειοψηφικό μέρος της κοινωνίας το οποίο ψηφίζει ένα κόμμα και αυτό το κόμμα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, μπορεί να πάρει την εξουσία και να κάνει ό,τι γουστάρει στην πλειοψηφία. Πχ η ΝΔ πήρε περίπου το 23% των ψήφων. Οι υπόλοιποι δεν την ήθελαν. Αν την ήθελαν θα πήγαιναν να την ψηφίσουν. Επομένως η πιο πάνω φράση τους θα πρέπει να διορθωθεί αρχικά και να γίνει τουλάχιστον έτσι:
« ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ –ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ».
Και καλύτερα:
« Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (60-70%) ΦΗΦΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ»
ΠΡΟΣΟΧΗ. Όμως ακόμα και να τους είχε ψηφίσει το 90% θα έπρεπε, μετά την εκλογή τους, να έχουν την εξουσία να κάνουν ό,τι θέλουν; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ. Πχ αν έχουμε 4 πελάτες ταξί θέλουν να πάνε όλοι τους σε ένα συγκεκριμένο μέρος και επιλέξουν γι αυτό έναν ταξιτζή. Τι σημαίνει αυτό; Επειδή και το 100% τον πελατών επέλεξε τον συγκεκριμένο ταξιτζή, αυτός θα πρέπει να ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, μετά την επιλογή του, να τους πάει όπου του αρέσει; (Αυτό πρέπει να αναφέρεται γιατί αύριο διάφορα ολιγαρχικά κόμματα μπορεί να κάνουν κυβερνητικό συνασπισμό και αθροιστικά τα ποσοστά τους να ξεπερνάνε το 50%. Άρα και ούτε έτσι θα πρέπει να έχουν την εξουσία να επιβάλλουν νόμους που δεν τους θέλει η πλειονότητα του λαού).
*Αγώνας και επανάσταση για μια κοινωνία χωρίς μαστροπούς – νταβατζήδες. Για μια κοινωνία όπου ο ΛΑΟΣ θα κατακτήσει την εξουσία και έτσι « Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και όχι από μια μειοψηφία μαστροπών.
(Είναι αυτονόητη η ύπαρξη ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ.)