bezedakos

bezedakos

3 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ






ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΕΜΠΟΔΙΑ. Ας πούμε μερικά. *Ο λαός σε ένα σύστημα ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΡΧΙΚΟ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ θα πρέπει να κάνει κάποιες τροποποιήσεις σε παλαιότερους νόμους και άλλους να τους καταργεί εντελώς. * Θα πρέπει να ψηφίζει και για πολλά θέματα που θα αφορούν το Δήμο του * Θα πρέπει να συμμετέχει για προβλήματα του εργασιακού του Χώρου κοκ.
Τώρα αν υποθέσουμε ότι για κάθε ξεχωριστό θέμα θα υπάρχουν περισσότερες από μια προτάσεις, ότι θα χρειάζονται ΜΕΛΕΤΗ όλων αυτών των προτάσεων (όχι αποφάσεις «άρπα κόλλα») κλπ, και ΑΝ υιοθετηθεί ο θεσμός των Γενικών Συνελεύσεων (ή δημοψηφισμάτων) μέσα από τον οποίο θα ασκείται η νομοθετική εξουσία από το λαό (δηλαδή ο λαός να ψηφίζει τον κάθε νόμο) ΤΟΤΕ το μέγα ερώτημα ΔΕΝ είναι αν θα μπορεί, αλλά αν ο κάθε πολίτης θα έχει ελεύθερο χρόνο τουλάχιστον ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου για ούρηση (καλά δεν μιλάμε για εργασία ή ύπνο κλπ. Αυτά αποκλείονται)
*Μια εύκολη δικαιολογία για να βοηθήσει το στρουθοκαμηλισμό κάποιων, και για καθησυχασμό της συνείδησης είναι η εξής. «Ψηφίζονται πολλοί νόμοι γιατί το ολιγαρχικό σύστημα είναι γραφειοκρατικό». Όμως αν υπάρχει και κάποια δόση αλήθειας σε τούτο τότε αυτή είναι πολύ μικρή. Και παλαιότερα υπήρχαν ολιγαρχικά συστήματα αλλά τέτοια πολυνομία δεν υπήρχε. Βασικά, το μέγιστο μέρος της σημερινής πολυνομίας ακολουθεί την ραγδαία αύξηση των ανακαλύψεων της επιστήμης και την ταυτόχρονη ανάγκη να εισαχθούν αυτές στην κοινωνία. Πχ παλαιότερα που δεν υπήρχαν αυτοκίνητα δεν υπήρχα ΚΟΚ. Αν ανακαλυφθεί ότι μπορεί να γίνει διακοπή κύησης ή κλωνοποίησης ανθρώπων κλπ τότε όλα αυτά θα πρέπει να ρυθμίζονται νομοθετικά. Η πολυνομία και ταυτόχρονα η κατάργηση παλαιότερων νόμων ή μερική διόρθωση αυτών θα ακολουθεί το ρυθμό των επιστημονικών ανακαλύψεων και άλλων κοινωνικών παραγόντων (όπως αλλαγές διάφορων αντιλήψεων κοκ).
* ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; ΝΑΙ.
Για κάθε κλειδαριά υπάρχει ΠΑΝΤΑ ένα αντικλείδι. Ακόμα και η ασφαλέστερη πόρτα μπορεί να παραβιαστεί. Η κάθε εποχή φέρνει μαζί με τις κλειδαριές της και τα αντικλείδια της

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΛΗΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ – η κλήρωση και η επιλογή του δείγματος να γίνεται ΜΕ προδιαγραφές επιστημονικής δημοσκόπησης –
ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΚΛΗΡΩΤΟ ΛΑΪΚΟ ΣΩΜΑ
ΘΑ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ (ΜΟΝΟ για την επιλογή των ανθρώπων)
ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΝΟΜΟΥ.
*** Όταν κάνουμε εξέταση αίματος δεν μας παίρνουν όλο το αίμα. Παίρνουν μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα και βγάζουν το συμπέρασμα για το ΟΛΟΝ. Το ίδιο κάνουν και όταν θέλουν να δουν αν το νερό μιας πηγής είναι πόσιμο κλπ. Η επιστήμη λοιπόν μπορεί σήμερα να φθάνει σε ΑΣΦΑΛΕΙΣ κρίσεις για το ΟΛΟΝ δια μέσου ενός κατάλληλου δείγματος που είναι μικρό μέρος του όλου. Το ίδιο μπορεί να κάνει και για να διαπιστώσει τη θέληση του λαού σε ΚΑΘΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΕΜΑ.

Περισσότερα για το θέμα στο λίγκ
bezedakos.blogspot.com/2012/02/blog-post.html
"ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ"