bezedakos

bezedakos

6 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ Ή ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ.




ΝΑΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ. Το νόμο για τις κατασχέσεις εξ αιτίας χρεών προς την εφορία την καταδίκαζε το 92% του λαού ενώ πάνω από το 80% δεν ήθελε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών και κανένα μνημονιακό νόμο. Παρά ταύτα, μας τους επέβαλαν δια της βίας. Παρά τις λαϊκές κριτικές, παρά τις διάφορες μεγάλες κινητοποιήσεις, αυτοί περνούσαν ό,τι ήθελαν. Και όταν έπεφταν από την κυβέρνηση, κάποιοι άλλοι ολιγαρχικοί έπαιρναν τη θέση των πρώτων και έκαναν το ίδιο. Περνούσαν μέτρα ενάντια στην πλειοψηφία. Επομένως η σκέτη κριτική ανακυκλώνει τις ολιγαρχικές μειοψηφίες στην εξουσία και χρησιμοποιείται σαν μάσκα δημοκρατίας. Ο κάθε καλοπροαίρετος κάνει την κριτική του, τις καταγγελίες του, διαδηλώνει κλπ με σκοπό να αλλάξει κάποιους συγκεκριμένους κυβερνώντες. Όμως μετά του έρχονται άλλοι ολιγαρχικοί και του κάθονται στο σβέρκο. Ναι μεν απενεργοποιείται ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας του ολιγαρχισμού, αλλά ξεφυτρώνει κάποιο άλλο.
Έτσι έχουμε την ΑΕΝΑΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ. Οι υπήκοοι έχουν εκπαιδευτεί επί αιώνες να προσμένουν το δικό τους καλό πρίγκηπα του παραμυθιού, το δικό τους καλό ολιγαρχικό μεσσία. Δηλαδή να προσμένουν κάτι το εντελώς ανύπαρκτο. Και αυτό γιατί όποιο μειοψηφικό υποκείμενο θέλει να έχει την εξουσία να επιβάλλει στο λαό τη δική του θέληση, είναι εξ ορισμού κάτι το αντικοινωνικό. Είναι σαν κάποιοι ταξιτζήδες να ήθελαν να κατείχαν την εξουσία για να επιβάλλουν αυτοί στους πελάτες τους το που θα πάνε ή ποια δρομολόγια θα ακολουθήσουν. Ετούτοι θα ήταν εξ ορισμού αντικοινωνικά, ψυχανώμαλα στοιχεία.
* Από μόνη της λοιπόν η όποια κριτική όχι μόνο δεν βοηθά το λαό, αλλά βοηθά την αέναη ανακύκλωση του ολιγαρχισμού. Αν το κάθε αντιλαΪκό μέτρο που κριτικάρεται δεν συνοδεύεται και από την εκφρασμένη βούληση για διεκδίκηση ενός άλλου συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας όπου "Ο ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" και όχι από μια μειοψηφία και γι αυτό θα είναι απαραίτητη η κατάκτηση της εξουσίας από το λαό (ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, ΕΝΟΠΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ) τότε, ο κάθε υπήκοος βοηθά άθελά του, στο να του βγάζει αέναα τους οφθαλμούς μια κάποια ολιγαρχία.