bezedakos

bezedakos

28 Αυγούστου 2014

29/8/14 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ




(Ολιγαρχικό)
Σύνταγμα της Ελλάδας
Άρθρο 1, Παράγραφος 3:

 «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.»


Ωραία ακούγεται αυτή η πρόταση. Πραγματικά είναι για καμάρι. Ειδικά αυτό το ρήμα το "πηγάζουν" με το που το ακούς, αισθάνεσαι πολύ όμορφα. Το νεράκι τρέχει κελαριστό κελαριστό και δροσίζει.  Σου  έρχεται να πας να πιεις ή να κάνεις ένα δροσερό μπανάκι.

Όμως μισό λεπτό. Μετά λέει ότι οι εξουσίες υπάρχουν υπέρ του λαού και του Έθνους.
Εδώ τα χαλάμε. (Ποιος είναι αυτός που τις μεταχειρίζεται υπέρ του λαού; Και με τι εγγυήσεις; Και γιατί δεν αφήνουν το λαό να τις μεταχειρίζεται ο ίδιος υπέρ του;)
Η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική εξουσία δεν είναι και τόσο υπέρ του λαού τελικά. Ιδίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση, αυτό το γεγονός - ότι οι εξουσίες βάζουν πρώτα τα συμφέροντα των τοκογλύφων και μετά αυτά του λαού - βγάζει μάτι.
Αφού υπάρχουν οι εξουσίες υπέρ του λαού γιατί δεν τον προστατεύουν από τα δεινά του;
Και τι σημαίνει ότι οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό;  Και το νερό πηγάζει από την πηγή  αλλά το πίνει αποκλειστικά όποιος έχει τη δύναμη να επιβάλλει τη θέλησή του πάνω στους άλλους που θέλουν να πιούν και αυτοί νερό.  Πηγάζει από την πηγή, το πίνει κάποιος και οι άλλοι ψοφάνε στη δίψα. (Δες εταιρίες εμφιάλωσης όπου ιδιοποιήθηκαν τόσες πηγές).  Το νερό σε ποιον ανήκει; Οι εξουσίες σε ποιον ανήκουν; Στο λαό;

Λέει το άρθρο 26(*) του Συντάγματος:
1) Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον ΠτΔ.
2) Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον ΠτΔ και την κυβέρνηση.
3) Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού λαού.

Πως θα φαινόταν εδώ αν αντί για το ρήμα ασκείται υπήρχε το ρήμα πηγάζει; Πώς θα φαινόταν αν έλεγαν ότι η νομοθετική λειτουργία (εξουσία εννοούν αλλά μας το φέρνουν πιο μαλακά)  πήγαζε από τη Βουλή; Γιατί δεν το κάνουν άραγε;

Το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός δεν κατέχει καμιά εξουσία. Το ότι μας λένε ότι οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό είναι απλό χρύσωμα του δηλητηριώδους χαπιού.
Την εξουσία ΤΕΛΙΚΑ την κατέχουν κάποιοι λίγοι εκλεγμένοι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΙ που νομοθετούν και εκτελούν έχοντας σαν αντίπαλο το λαό, υπέρ των συμφερόντων μιας ισχνής μειοψηφίας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Έτσι την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να σας λέει ότι οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ρωτήστε τον.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ
ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΕΙ; ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ή ΜΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ;.

Μπορεί να λένε ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό, αλλά αμέσως του την κλέβουν.

Δεν προλαβαίνει να βγει από την πηγή και του την αρπάζουν – σφετερίζονται  αμέσως, τα ποιο εγκληματικά υποκείμενα της κοινωνίας.  
Οι ολιγαρχικοί τρομοκράτες.

Η ολιγαρχική εξουσία πηγάζει από την οργανωμένη (με τους ένοπλους ολιγαρχικούς θεσμούς της αστυνομίας και του στρατού) άσκηση βίας της ολιγαρχίας κατά του λαού και ασκείται εναντίον του λαού και υπέρ της ολιγαρχίας.

Την εξουσία από την πηγή
την αρπάζουν με τη βία (όπλα)
οι ολιγαρχικοί.




 

(*) Το άρθρο 26 του Συντάγματος είναι μη αναθεωρητέο...
 Ε.Σ