bezedakos

bezedakos

29 Ιανουαρίου 2019

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ



Ποια θα πρέπει να είναι η στάση των δημοκρατών, των επαναστατών και όλων εκείνων που αντιτίθενται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα; Θα πρέπει να υποστηρίζουν μια από τις δύο αντιμαχόμενες ολιγαρχικές πλευρές; Και αν ναι με τι τρόπο; Μπορεί για λόγους τακτικής (και μόνο) να υιοθετείται η αρχή «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ» αλλά αυτό χρειάζεται προσοχή. Ναι μεν συμφέρει τα επαναστατικά αντιολιγαρχικά, αντικαπιταλιστικά κινήματα το να «βγάλουν τα μάτια τους» οι ολιγαρχικοί, να αποδυναμωθεί συνολικά το στρατόπεδό τους αλλά η άκριτη υποστήριξη του ενός σκέλους μπορεί και να αποδυναμώσει ιδεολογικά τα κινήματα. Και όχι μόνο να τα αποδυναμώσει ιδεολογικά αλλά να βάζουν διαρκώς τους λαούς πάνω σε ένα τροχό που θα γυρίζει διαρκώς υπέρ της ολιγαρχίας (με τη μια ή την άλλη μορφή της). Να τους βάζουν διαρκώς σε ένα φαύλο κύκλο όπου τα διλήμματα να είναι ΜΟΝΟ μεταξύ μορφών ολιγαρχίας και όχι μεταξύ ολιγαρχίας και εξουσίας του λαού. Για να αποφευχθεί αυτό χρειάζεται, πριν από όλα,  ΑΥΣΤΗΡΗ κριτική της ΟΥΣΙΑΣ και των δύο αντιμαχόμενων ολιγαρχικών στρατοπέδων, από την πλευρά του προτάγματος της εξουσίας του λαού και από την άλλη χρειάζεται επεξήγηση της τακτικής για ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ (και με μέτρο) υποστήριξη του ενός εκ των δύο. Πχ η στήριξη στο Μαδούρο θα μπορούσε να είναι η στήριξη στην ΑΡΧΗ της μη επέμβασης στα εσωτερικά της κάθε Χώρας κοκ.
(Σύντομα θα βάλουν και στην ΕΕ το δίλημμα στους λαούς ή με τον κοινοβουλευτισμό ή με τον φασισμό για να μην μπορούν οι λαοί να απεμπλακούν ΠΟΤΕ από τον ολιγαρχικό φαύλο κύκλο.)
ΥΓ. ΟΧΙ δα και επαναστάτης ή λαϊκός αγωνιστής ο Μαδούρο.. Ένας ολιγαρχικός είναι που το παίζει Ρομπέν των Δασών. Ο λαός δεν έχει καμιά ΑΠΟΛΥΤΟΣ εξουσία. Τον κάθε νόμο τον επιλέγει και το επιβάλλει μια μειοψηφία πάνω στην πλειοψηφία του λαού. Δεν υπάρχουν οι θεσμοί της εξουσίας του λαού (ένοπλη, νομοθετική δικαστική στο λαό κλπ). Ο λαός δεν έχει τη δύναμη να είναι ο ίδιος παραγωγός των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του…….. κοκ.
Περιληπτικά για να μην εκτίθενται αργά ή γρήγορα οι καλοπροαίρετοι αγωνιστές.