bezedakos

bezedakos

10 Νοεμβρίου 2018

ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ.





Στον ιδεολογικό πόλεμο κατά του φασισμού πιστεύω ότι μας είναι χρήσιμα όλα τα γνωστικά όπλα. Ακόμα και αυτό.
Οι φασίστες λοιπόν έχουν για ιστορικά πρότυπα ετούτα τα ολιγαρχικά συστήματα και όχι τη δημοκρατία της Αθήνας (όπου η ένοπλη, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία ανήκε στους πολίτες*. Την εξουσία για τον καθορισμό των δικαιωμάτων των και των υποχρεώσεών τους την είχαν οι πολίτες και όχι μια μικρή μειοψηφία. ).  Αυτή η δημοκρατία, το πρώτο παγκόσμιο πείραμα για την αυτονομία του ανθρώπου, που  μπορούμε να την αποκαλούμε και ‘’μερική’’ αν λάβουμε υπόψη μας τις απαιτήσεις του σήμερα για πιο ολοκληρωμένη δημοκρατία σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, ήταν κάτι το μεγαλειώδες και ασύλληπτο. Μέσα σε μια πολύ μικρή έκταση, με περίπου 200.000 κατοίκους και μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έβγαλε χιλιάδες επιστήμονες, φιλοσόφους, αρχιτέκτονες, γλύπτες, μνημεία, ανθρώπους των γραμμάτων, του θεάτρου, της ποίησης κλπ. (Τα θέατρα στις ολιγαρχικές πόλεις φτιάχτηκαν μετά από πολλές δεκαετίες ή και αιώνες. Τέτοια συγκριτική καθυστέρηση.)
Ταυτόχρονα, ευμάρεια της κοινωνίας της έφτασε σε τέτοια επίπεδα που όχι μόνο δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τις άλλες ολιγαρχικές πόλεις – κράτη της εποχής της αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε οι περισσότερες σημερινές κοινωνίες.
Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι άνθρωποι στα ολιγαρχικά συστήματα ζούσαν μέσα στη μιζέρια, την αγραμματοσύνη και τη μπίχλα. Οι ολιγαρχικοί τους εκπαίδευαν μόνο στο πώς να σκοτώνονται για το συμφέρον της ολιγαρχία τους. Τους εκπαίδευαν μόνο στο πως θα γίνουν καλύτεροι μαχαιροβγάλτες και καλύτεροι μισθοφόροι των ξένων. Πχ οι σπαρτιάτες ‘’τα πήραν’’ (εθνοπροδότες)  από τους πέρσες για να πολεμήσουν τους αθηναίους, δηλαδή να πολεμήσουν εκείνη τη δημοκρατία από την οποία κινδύνευαν.
Αυτά λοιπόν είναι τα πρότυπα των κρανιόκενων φασιστών. Αυτοί είναι οι σημερινοί φασίστες – «πατριώτες» του κώλου.
Δυστυχώς, όπως διαπίστωσα τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν έφηβοι που έχουν παντελή άγνοια και οι οποίοι πιστεύουν ότι οι σπαρτιάτες είχαν πολιτισμό ανώτερο των αθηναίων. Αυτά θα τους λένε στη ΧΑ.
ΥΓ Όταν μιλάμε για αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ μιλάμε για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.