bezedakos

bezedakos

5 Μαΐου 2014

5/5/14


* Ψηφίζεται τις επόμενες μέρες το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα για το 2015-2018. Με αυτό προβλέπεται να φάει η μύγα σίδερο και ο κώνωπας ατσάλι για να ικανοποιήσουν τα έντομα τις διατροφικές τους ανάγκες. Ο λαός όμως με τι θα ικανοποιεί πλέον την πείνα του; Θα συνεχιστεί η λιτότητα , θα αυξηθούν οι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι κοκ. Σαξές στόρυ για την ολιγαρχία. Γύρω στους 155 τρομοκράτες  αναμένεται να το ψηφίσουν και μετά να μας διατάξουν για να το πετύχουν. Πρέπει να μαζέψουν πολλά χρήματα για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τσέπες των τραπεζιτών.  Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Να αυτοκτονήσουν; Έχουν καλομάθει στη χλίδα και θα τους είναι δύσκολο να ξεβολευτούν. Όμως το  ερώτημα παραμένει. Ο λαός τι θα τρώει;
* Κάτι όμως κάτι θα τρώει και ο λαός. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θα του δίνουν να τρώει ιχθύες δια τοις όμασι (των ματιών). Θα υπάρχει η ανάπτυξη του κώλου. Ναι και δη του ωραίου  κώλου. Κάθε φορά που τα πολύ-φονικά κανάλια θα μιλάνε για ανάπτυξη του τουρισμού, θα μας δείχνουν από τις παραλίες  ΜΟΝΟ καλλίγραμμους κώλους  που φυσικά δεν θα φαίνεται ότι υποφέρουν από ασιτία. Θα χορτάσει με μπανιστήρι.
* Ευτυχώς που δεν μας δείχνουν και τον κώλο του ολιγάρχη Μπένυ ( Βενιζέλου) με στριγγάκι.
Ο υπερτραφής αυτός πολιτικός μας απείλησε χθες ότι αν της ελιάς - δηλαδή του ΠΑΣΟΚ- μειωθεί η δύναμη τότε κινδυνεύουμε να έχουμε πολιτικό πρόβλημα!!! Δυστυχώς όμως κανείς από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους δεν του είπε «σταρχίδια μας, σταρχίδια μας η πολιτική σου κρίση, σταρχίδια μας η πολιτική κρίση του πολιτικοοικονομικού  ολιγαρχισμού». Αλλά που να τα βρουν οι γλύφτες  των καναλαρχών.
* Και ο ιππέας του καλάμου ή ο πωλητής ανύπαρκτων ελπίδων  (Τσίπρας); Πανηγύριζε πέρσι τέτοιον καιρό ( μέσα από την Αυγή) για τη μεγάλη νίκη του Γάλλου σοσιαληστή  Ολάντ.  Φτου, φτου, φτου!!! Και αφού ξεκουράστηκε από τα πανηγύρια του ήρθαν φαεινές ιδέες στο πώς να σώσει την κατάσταση. Έφτασε στο συμπέρασμα ότι για την εξαθλίωση του λαού δεν φταίει το ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό σύστημα (το οποίο μετά μανίας το ονομάζει δημοκρατία – εξουσία του λαού-) αλλά ότι φταίει το μνημόνιο!!  Καλό είναι να αποφασίζουν 151 τρομοκράτες για τη ζωή 12.000.000 ανθρώπων ή 27 άνθρωποι της κομισιόν για 500.000.000. Αρκεί μέσα σε αυτούς που θα αποφασίζουν να είναι και ο ίδιος. Αυτοί και αυτός δεν θα φταίνε  σε τίποτα. Ψυχικά άρρωστοι άνθρωποι είναι. Οίκτος τους πρέπει. Και με ύφος χιλίων καρδιναλίων  και τριών χιλιάδων πρωθυπουργών, μας ανακοινώνει ότι εκείνο που φταίει είναι το γαμημένο (νυμφευμένο) μνημόνιο. Δεν φταίει ο δολοφόνος που μαχαιρώνει το θύμα αλλά το μαχαίρι.
Και εκεί που πήγε να πείσει κάποιους στο ότι δεν φταίει το ολιγαρχικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα με το αντίστοιχο σε αυτό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα αλλά φταίει το κακό όν που λέγεται μνημόνιο,  νάσου  ο  « σύντροφος επαναστάτης»  Ολάντ  του ρίχνει «πισώπλατη μαχαιριά».
Ανακοινώνει ότι η Γαλλία για τον επόμενο χρόνο θα κάνει περικοπές 50 δισεκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό της.  Δεκάδες επιδόματα θα περικοπούν και γενικά θα χειροτερέψει η κατάσταση των Γάλλων εργαζομένων. Μα η Γαλλία δεν έχει κανένα μνημόνιο γιατί κάνει λιτότητα; Γιατί τόσες Χώρες που δεν έχουν μνημόνια παίρνουν διαρκώς αντιλαϊκά μέτρα;
Επομένως και το μνημόνιο να φύγει δεν φεύγουν και τα αντιλαϊκά μέτρα.
*  Η στρατιωτική ολιγαρχική δικτατορία της Αιγύπτου καταδίκασε προχθές σε θάνατο 683 αντιπάλους της. Η δίκη κράτησε 8 ολόκληρα λεπτά! Η ζωή των εργαζομένων ,σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται ολοκληρωτικά στα χέρια είτε κυνοβουλευτικών είτε στρατιωτικών ολιγαρχιών.
Δυστυχώς επαληθεύτηκε το κείμενο του μπλόγ με τίτλο «για την εξόντωση της Λερναίας Ύδρας» όταν γράφτηκε στις αρχές της εξέγερσης της «αραβικής άνοιξης».
Απόλυτο δίδαγμα. Όποιο κίνημα δεν στοχεύει εξ αρχής στο «όλη η ένοπλη εκτελεστική και η νομοθετική στο λαό» είναι καταδικασμένο σε ήττα και σε πισωγύρισμα.


                                                                                                                      ΡΔ